preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Naslovnica
vijesti

Ususret Danu Planeta Zemlje

Autor: Administrator , 13. 4. 2017. 08:20


U okviru popodnevne odgojno-edukacijskoje rehabilitacije učenici su povodom Dana planeta Zemlje (koji se obilježava 22. travnja) izradili plakat u slikarskoj tehnici kolaž.
 
 [više]

ATLETIKA - Prvenstvo grada Zagreba za mladiće SŠ

Autor: Administrator , 13. 4. 2017. 08:12

Prvenstvo Grada Zagreba u atletici za mladiće srednjih škola održano je u četvrtak, 30. ožujka 2017. godine na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost, Jarunska 5.

U natjecanju je sudjelovalo 30 škola sa 225 učenika i ostvareno je 30 ekipnih nastupa.

Atletska ekipa mladića Centra "Slava Raškaj" Zagreb, pod vodstvom nastavnika TZK Angela Naumovskog nastupila je u slijedećem sastavu: Kristijan Papa, Antonijo Kufek, Ivan Vidaković, Emir Mašić, Silvano Bogdan, Sven Zavareze, Martin Babić i Damir Bednjanec.

 [više]

Ususret Uskrsu - matematika u struci

Autor: Administrator , 12. 4. 2017. 10:26

Za što ljepši  i što jeftiniji Uskršnji stol, danas smo s užitkom računali na našoj projektnoj nastavi. Zahvaljujući marljivosti naših učenika dobili smo popust u slastičarnici Zagreb.
 

 [više]

Festival tolerancije

Autor: Administrator , 11. 4. 2017. 09:06

10. travnja 2017. - Učenici drugih razreda srednje škole pogledali su u sklopu Festivala tolerancije odličan francusko-belgijski film Fannyino putovanje. Ovaj film na uzbudljiv način prikazuje doživljaje skupine dječaka i djevojčica koji predvođeni hrabrom djevojkom Fanny pred nacistima bježe u Švicarsku iz okupirane Francuske. Nakon filma uslijedilo je svjedočanstvo našeg oskarovca Branka Lustiga, koji je sam proživio strahote koncentracionog logora Auschwitz.
 

 [više]

Školska ekskurzija

Autor: Administrator , 11. 4. 2017. 09:01

Zahvaljujući širokogrudnosti Rotaract kluba Zagreb učenici završnih razreda naše srednje strukovne škole bili su od 6. do 9. travnja na ekskurziji na Makarskoj rivijeri. Sve je bilo savršeno – od smještaja u dvije prekrasne vile u Brelima, odlične prehrane, bogatog programa s obilaskom Splita, kulinarskom radionicom i posjetom Parku prirode Biokovo, do samih domaćina koji su nas sigurnom rukom vodili tijekom cijele ekskurzije. Učenici su se opustili i nasunčali te obnovili zalihe energije prije završnih ispita i zadnje etape svoga školovanja. Od srca zahvaljujemo Rotaract klubu Zagreb, Hotelu Meteor Makarska i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja - Stanica Makarska na predivnom iskustvu!

 [više]

Na Sleme...

Autor: Administrator , 5. 4. 2017. 14:42

U subotu, 1. travnja, bili smo na Medvednici. Vrijeme je bilo odlično, a mi svi, učenici i nastavnici, dobro raspoloženi i oduševljeni proljećem probuđenom prirodom. Ići ćemo opet!
 

 [više]

Čuvari baštine

Autor: Administrator , 3. 4. 2017. 19:16

Sekcija "Čuvari baštine" naše školske Zadruge koju vodi prof. Jacqueline Bat, provela je u suradenji s Institutom za Arheologiju u Zagrebi i Zakladom "Otok Brač-negdje između mora i zvijezda" dvije "Rimska kuharica" pod vodstvom dr.sc. Ivane Ožanić Roguljić.

Radionica je dio programa popularizacije znanosti u školama, koji je verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja, i prošle godine odobreno je proširenje projekta na naš Centar čime je COO "Slava Raškaj" postao jedina posebna odgojno obrazovna ustanova koja je pored redovnih škola dio ovog projekta, zahvaljujući trogodišnjoj suradnji naše sekcije "Čuvari baštine" s Arheološkim institutom i Zakladom "Otok Brač-negdje između mora i zvijezda".

Jedna radionica održana je s kuharima a druga sa slastičarima. Sudjelovali su učenici 1. i 3. razreda navedenih smjerova, i radili su recepte iz Apicijeve kuharice stare 2000 godina. Učili su koje su namirnice imali stari Rimljani a koje nisu, kako su pripremali jela i kakvu su odjeću nosili. na kraju su se svi obukli u Rimljane i degustirali pripremljena jela. Svima  je bilo vrlo zabavno. Učenici će dobiti potvrdu iz Arheološkog instituta o sudjelovanju na radionici i stjecanju novih znanja i vještina.


 

 [više]

SHAKEspeare na EXit

Autor: Administrator , 28. 3. 2017. 10:43

Fotografija preuzeta sa www.teatarexit.hr

27.3.2017. – Učenici drugih razreda srednje škole, u pratnji nastavnica Beate Kovacs i Helene Ivezić te školskog knjižničara Andrije Mijačike, pogledali su kazališnu predstavu SHAKEspeare na EXit u Teatru Exit. Unatoč velikom trudu talentiranih glumaca (Živko Anočić, Marko Makovičić i Saša Anočić) učenici su izdržali u nastojanjima da od smijeha ne padnu sa sjedala. Ipak, posljedice izloženosti ovoj osebujnoj interpretaciji Shakespeareova dramskog opusa osjećali smo još neko vrijeme po završetku predstave u vidu sporadičnih i nekontroliranih napadaja smijeha, koji će vjerojatno potrajati još par dana... Ukratko - isplatilo se.

 [više]

3D printeri

Autor: Administrator , 21. 3. 2017. 12:06

20. ožujka 2017. – Danas su se naši srednjoškolci upoznali sa revolucionarnom tehnologijom 3D printanja. Članovi Udruge FabLab predstavili su nam osnovne značajke i područja primjene 3D printera. Učenici su bili posebno oduševljeni mogućnostima korištenja 3D printera u prehrambenoj industriji, kod kreiranja začudnih i individualiziranih kulinarskih i slastičarskih proizvoda. Prezentacija, koju su vodile srednjoškolke Mirta (15. Gimnazija) i Antonija (13. Gimnazija), bila je popraćena demonstracijom rada sa 3D printerima. Ekipa iz Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića: Matej, Nemanja, Nikola i čak tri Roberta te naša učenica Andrea upoznali su nas sa cijelim postupkom - od izrade modela u programu SketchUp do samog ispisa modeliranih predmeta. Oduševljeni ovim iskustvom zahvaljujemo od srca fablabovcima Robertu Vdoviću (predsjednik Udruge) i Kristini Škaler (STŠ Fausta Vrančića) na inicijativi. Radujemo se budućim susretima i suradnji s članovima Udruge FabLab!

 

 [više]

Međunarodno kulinarsko natjecanje u Zadru, 6.-10.3.2017.

Autor: Administrator , 9. 3. 2017. 13:46

6.3.2017. - Avantura je počela! Naši učenici Jelena Krivokuća, Mihaela Gorički, Kristijan Papa i Driton Imeri, zajedno sa svojim profesoricama Dajanom Ivković, Brigitom Jerić i Ninom Šimunović stigli su u Zadar i krenuli u nove pobjede.

Trebalo je savladati velikog muzgavca-hobotnicu, što je predstavljalo veliki izazov. Doslovce. Hobotnica je savladana, očišćena i pripremljena na brudet. Ekipa je uživala u zajedničkoj suradnji sa učenicima iz Finske i Zadra, te su stvorene nove kulinarske priče.

Vijesti o projektu možete pratiti na blogu projekta ili na Facebook stranici.
 

 [više]

BBC micro:bit-STEM revolucija u školama

Autor: Anamarija Maler, 1. 3. 2017. 11:14

STEM revolucija je zaživjela i u našoj školi! Prijavom na natječaj kampanje Croatian Makersa dobili smo donaciju od 20 micro:bit-ova. BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama. Micro:bit-ovi će se koristiti u nastavi informatike i računalstva, a njihova primjena se može proširiti i na ostale predmete. Što je to micro:bit i kako se sve može koristiti pogledajte na poveznici

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 e-Dnevnik
Publikacije

‹

Letak CZSS-a

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

Korisni linkovi
Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju