preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Naslovnica
vijesti

Posjet učenica Školi za primalje

Autor: Administrator , 22. 12. 2017. 13:07


Dana 13. prosinca sedam naših srednjoškolki posjetilo je Školu za primalje u sklopu projekta Odgovorno spolno ponašanje. Učenice su stekle znanja o mnogim temama o kojima do sada nisu mogle tako lako pitati i doznati, kao što su odgovorno spolno ponašanje, spolno prenosive bolesti te računanje plodnih i neplodnih dana. Uz radionicu, sudjelovali smo na Božićnoj priredbi škole te uz božićne note i mirise stekle nova znanja.

 


 

 [više]

Donacija PricewaterhouseCoopers-a

Autor: Administrator , 19. 12. 2017. 13:13


 

 [više]

Posjetile su nas tete pričalice...

Autor: Administrator , 16. 12. 2017. 12:57

Povodom Međunarodnog dana volontera posjetile su nas tete pričalice iz Udruge Smiješak za sve u pratnji učenika Osnovne škole Ivana Meštrovića. Pričajući priče i družeći se s našim osnovnoškolcima ovi su nam dragi gosti priredili zanimljivo i zabavno iskustvo, koje bismo rado ponovili.
 

 [više]

Popularizacija znanosti u školi

Autor: Administrator , 14. 12. 2017. 19:35

U ponedjeljak 11.12. u našem Centru održana je završna radionica projekta popularizacije znanosti u školi, koji je financiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a provodi se u suradnji s Institutom za arheologiju i Zaklafdm "Otok Brač- negdje između mora i zvijezda". Održane su ukupno četiri radionice pod nazivom "Rimska kuharica", kojima je cilj bio upoznavanje s kuharstvom staroga Rima i Rimskog carstva. Voditeljica radionice bila je dr.sc.Ivana Ožanić Roguljić iz Instituta za arheologiju, koja je i prevela Apicijevu kuharicu, uz asistenciju Jacqueline Bat, profesorice našeg Centra i voditeljice zagrebačke podružnice Zaklade "Otok Brač - negdje između mora i zvijezda". Na kraju projekta održat će se i predavanje o kuharstvu starog Rima za djelatnike našeg Centra, a rezultat projekta bit će e-knjiga "Rimska kuharica" s jelima koja su pripremana u radionicama, prilagođena učenicima s razvojnim teškoćama.
 

 [više]

Posjet učenica Škole za primalje

Autor: Administrator , 4. 12. 2017. 11:41

Dana 29.11.2017. u našoj Srednjoj školi posjetile su nas učenice četvrtih razreda Škole za primalje Zagreb, u pratnji pedagoginje Vesne Toplak i stručne nastavnice Željke Kuljak. Naš voditelj i stručni tim predstavio im je neke od izazova u komunikaciji s osobama oštećena sluha. Također, preispitali smo ​​​​najčešće mitove o gluhima te učenice upoznali s radom i poviješću naše škole. Nadamo se da će im ovo iskustvo pomoći u budućem radu s osobama s komunikacijskim teškoćama i motivirati ih za daljnje usavršavanje.

Radujemo se našem skorom posjetu Školi za primalje i daljnjoj suradnji naših dviju škola na projektu Dobre vibracije komunikacije.
 

 [više]

Predbožićno iznenađenje udruga Batlazar i Fablab...

Autor: Administrator , 1. 12. 2017. 10:31

Zahvaljujući udrugama Baltazar i Fablab obogatili smo našu školsku knjižnicu 3D printerom Da Vinci Junior 3D. Time je nastavljena uspješna suradnja s Udrugom Fablab, u okviru koje su prošle školske godine naši srednjoškolci sudjelovali u nizu radionica 3D printanja. Uz inicijativu Udruge Baltazar, koja je bila spremna ustupiti 3D printer onima kojima je potreban, i dobru volju članova Udruge Fablab, koji su ga uputili u pravom smjeru, naši će se učenici zabavljati, učiti i razvijati svoju kreativnost koristeći ovaj vrijedan tehnološki alat. Hvala ekipi iz Baltazara i Fablaba!
 

 [više]

Kulinarske radionice - projekt Healthy Future

Autor: Administrator , 27. 11. 2017. 12:47

Dana 23.11.2017. održana je kulinarska radionica u prostorima Udruge Renato - kuhari bez granica.

Zadatak je bio kreirati meni inspiriran našim studijskim posjetom u Rim, a priprema je morala zadovoljiti sve kriterije održive prehrane i smanjene proizvodnje ugljičnog dioksida. Odabran je meni koji će biti predstavljen u našoj e-kuharici, koja se priprema u okviru projekta Healthy food choices for a sustainable future.

Velika zahvala cijelom divnom timu Udruge Renato, posebno Matku i Marijani, koji nam daju veliku podršku prenoseći dragocjena znanja našim učenicima.
 

 [više]

Spajanje zelene i plave Hrvatske

Autor: Administrator , 27. 11. 2017. 12:41

22.11.2017. Na poziv naših suradnika iz Udruge Renato - kuhari bez granica, a u cilju što bolje pripreme za javne nastupe koji nas čekaju u Finskoj u okviru projekta Healthy Food, naši su srednjoškolci imali priliku pripremati jela na kulinarskom showu na temu "Spajanje zelene i plave Hrvatske", koji se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održao u Plaza Event Centru.

Uz podršku chefa Davida Skoke i Majstor kuhar tima, učenici su „uživo“, pred uzvanicima, pripremali riblje specijalitete i kontinentalna jela.

Naši učenici: Barbara Demšer, Alen Nanić, Karmen Međurečan i Nikolina Krasnić zaslužuju svaku pohvalu za kulinarske vještine i za javni nastup!
 

 [više]

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA PRAVA DJETETA - PROJEKT PREVENCIJA SPAJA

Autor: Administrator , 20. 11. 2017. 19:36

20.11.2017. U sklopu provedbe preventivnog programa Ravnateljstva policije i partnera, pod krilaticom „Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta“, održana je edukativna interaktivna radionica i predstava u izvedbi policije i partnera kojoj je, uz glavnog ravnatelja policije i ravnateljicu Centra Jelenu Grabovac, nazočio i Marin Strmota, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

„Dijete i njegova dobrobit uvijek su na prvom mjestu“ istaknula je ravnateljica. Dodala je i da je cilj aktivnosti Centra pomoći djeci da nesmetano uživaju sva svoja prava, osobito ona koja djeci s teškoćama u razvoju, kao iznimno ranjivoj skupini, garantiraju posebnu skrb i obrazovanje. Ravnateljice je naglasila kako je važna kvalitetna suradnja sa zajednicom, s roditeljima, skrbnicima drugim stručnjacima i organizacijama, nadležnim tijelima i ustanovama.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina poručio je djeci kako je danas važan dan za njih i zahvalio na velikom doprinosu njihovim nastavnicima, pedagozima, roditeljima i skrbnicima, ali i naglasio: „Policajci su tu svakodnevno, bilo da ste u školi ili dok se šetate ulicom ili prelazite cestu, paze na vas, štite vas i čuvaju kako biste bili potpuno sigurni i kako biste se mogli bezbrižno igrati, rasti i učiti. Oni su tu za vašu sigurnost, za Svijet dostojan djeteta“.

Državni tajnik Marin Strmota podsjetio je na Konvenciju o pravima djeteta Ujedinjenih naroda, koju je RH potpisala i ratificirala te kojom su utvrđena građanska, politička, ekonomska, socijalna,  sigurnosna, zdravstvena i kulturna prava djece. Istaknuo je kako je cilj Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku promoviranje i prava obitelji.

https://www.mup.hr/novosti/5139/medunarodni-dan-prava-djeteta

 [više]

Djelatnici Centra posjetili Vukovar

Autor: Administrator , 11. 11. 2017. 19:52

 [više]

Izlet u Podravinu

Autor: Administrator , 19. 10. 2017. 13:13

Ekipa Dnevnog centra je 27. rujna bila na izletu u Podravini. Prva postaja nam je bio grad Đurđevac, točnije Utvrda grada Đurđevca. Tamo smo pogledali projekciju Legende o Picokima i zahvaljujući stručnom vodstvu uživjeli se u davnu borbu Đurđevčana protiv Turaka. Saznali smo zašto stanovnike Đurđevca nazivaju Picokima i nasmijali se domišljatosti Đurđevčana u obrani svoga grada…
 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 e-Dnevnik
Publikacije

‹

Letak CZSS-a

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

Korisni linkovi
Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju