preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Naslovnica
vijesti

ODMORKO PROLJEĆE 2018

Autor: Administrator , 23. 3. 2018. 13:07

 [više]

Kiss u Intersparu

Autor: Administrator , 27. 2. 2018. 13:47

Učenici odgojno-obrazovnih skupina te korisnici Dnevnog centra „Kiss“ posjetili su
8. veljače 2018. Interspar u Arena centru s ciljem upoznavanja radnog procesa. Ljubazni djelatnici su nas proveli trgovinom i pokazali svoj asortiman. Nakon toga smo se i mi okušali u radu. Dok su jedni sortirali lopte, drugi su očistili police i posložili plišane igračke. Nakon toga su kutije u kojima dolazi roba pripremili za adekvatno zbrinjavanje.

Za kraj smo imali užinu u njihovoj blagovaoni, te primili zasluženu plaću (a dio smo odmah i potrošili 😊 ).
 

 [više]

Isti, a različiti

Autor: Administrator , 23. 2. 2018. 14:01

21.2.2018. – Naši učenici i nastavnici sudjelovali su u još jednom edukativnom programu „Film i diskusija“ Festivala tolerancije. Tema je ovaj put bila integracija osoba s invaliditetom, prikazana kroz pet nagrađivanih kratkometražnih dokumentaraca u serijalu „Isti, a različiti“, o djeci s raznim oblicima invaliditeta. Učenici su bili dirnuti i oduševljeni pričama o djeci koja unatoč teškoćama nailaze na podršku okoline i pozitivno gledaju na svoj život i budućnost. Važno je istaknuti da su u drugom dijelu programa, nakon filmske projekcije, kao gosti sudjelovali naši nastavnici Ružica Kežman i Angel Naumovski. Oni su pričali o svojim pozitivnim i negativnim životnim iskustvima te odgovarali na pitanja učenika o tome kako je to biti osoba, visokoobrazovani građanin, nastavnik/ica, glazbenik (!) i kulturni djelatnik s oštećenjem sluha. Zahvaljujemo organizatorima na odlično pripremljenom programu i radujemo se što skorijoj sljedećoj aktivnosti Festivala tolerancije.


 

 [više]

Kulinarska radionica u Udruzi Renato

Autor: Administrator , 20. 2. 2018. 12:07

Dana 9.2.2018. na poziv Udruge Renato - kuhari bez granica učenici našeg Centra  sudjelovali su na izvrsnoj kulinarskoj radionici. Na radionici su učenici naučili spravljati jela za srčane bolesnike koji imaju specifičnu dijetoterapiju odnosno specifične potrebe u prehrani koja im pomaže u zdravstvenom oporavku.

Stručnom edukacijom obuhaćeno je: rukovanje s namirnicama za navedenu dijetoterapiju te termike kao što su kuhanje, pečenje, sotiranje, glaziranje, poeliranje i priprema deserata.

Stručna edukacija se održala u suvremeno opremljenoj kuhinji kulinarskog studija Majstor kuhar d.o.o., od strane kuhara Darija Lide i Matka Bukovca, članova Humanitarne udruge Renato – kuhari bez granica. Učenicima su dodijeljene i potvrde o sudjelovanju na stručnoj edukaciji, koje će im zasigurno dobro doći prilikom pronalaska zaposlenja.

Zahvaljujemo našim dragim suradnicima iz Udruge Renato i s nestrpljenjem očekujemo daljnje izazove!
 

 [više]

Posjet izložbi "Nikola Telsa - Mind from the Fututre"

Autor: Administrator , 7. 2. 2018. 11:46

Zahvaljujući razumijevanju i susretljivosti organizatora, veća grupa naših osnovnoškolaca i srednjoškolaca posjetila je atraktitvnu i poučnu izložbu "Nikola Tesla - Mind from the Future". Uz pomoć odličnih voditelja, naši su učenici bolje upoznali život i djelo našeg genijalnog izumitelja te doznali puno toga o povijesnom kontekstu u kojemu je Tesla stasao i stvarao.
 

 [više]

Uređeni prostori u Ilici 83 i Nazorovoj 47

Autor: Administrator , 30. 1. 2018. 11:51

ILICA

Nakon više od 30 godina tijekom zimskih praznika uređeni su WC-i u prizemlju i na 1. katu... promijenjeni prozori u slastičarskom kabinetu... prozori na stubištu... nabavljeni  novi stolci za sve razrede... nabavljene majice za učenike i djelatnike...

NAZOROVA

Obnovljena sportska dvorana... novi stolci... snoezelen soba... …posebno opremljenu sobu koja se koristi u terapiji djece s raznim teškoćama... nova didaktička pomagala: posebne praktične svjetleće ploče... komunikatore - jednostavne LITTLEmac - na tipku reproducira snimljeni zvuk, raspored / schedule – slikovno prikazan dnevni tijek događanja…


 

 [više]

Posjet učenica Školi za primalje

Autor: Administrator , 22. 12. 2017. 13:07


Dana 13. prosinca sedam naših srednjoškolki posjetilo je Školu za primalje u sklopu projekta Odgovorno spolno ponašanje. Učenice su stekle znanja o mnogim temama o kojima do sada nisu mogle tako lako pitati i doznati, kao što su odgovorno spolno ponašanje, spolno prenosive bolesti te računanje plodnih i neplodnih dana. Uz radionicu, sudjelovali smo na Božićnoj priredbi škole te uz božićne note i mirise stekle nova znanja.

 


 

 [više]

Donacija PricewaterhouseCoopers-a

Autor: Administrator , 19. 12. 2017. 13:13


 

 [više]

Posjetile su nas tete pričalice...

Autor: Administrator , 16. 12. 2017. 12:57

Povodom Međunarodnog dana volontera posjetile su nas tete pričalice iz Udruge Smiješak za sve u pratnji učenika Osnovne škole Ivana Meštrovića. Pričajući priče i družeći se s našim osnovnoškolcima ovi su nam dragi gosti priredili zanimljivo i zabavno iskustvo, koje bismo rado ponovili.
 

 [više]

Popularizacija znanosti u školi

Autor: Administrator , 14. 12. 2017. 19:35

U ponedjeljak 11.12. u našem Centru održana je završna radionica projekta popularizacije znanosti u školi, koji je financiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a provodi se u suradnji s Institutom za arheologiju i Zaklafdm "Otok Brač- negdje između mora i zvijezda". Održane su ukupno četiri radionice pod nazivom "Rimska kuharica", kojima je cilj bio upoznavanje s kuharstvom staroga Rima i Rimskog carstva. Voditeljica radionice bila je dr.sc.Ivana Ožanić Roguljić iz Instituta za arheologiju, koja je i prevela Apicijevu kuharicu, uz asistenciju Jacqueline Bat, profesorice našeg Centra i voditeljice zagrebačke podružnice Zaklade "Otok Brač - negdje između mora i zvijezda". Na kraju projekta održat će se i predavanje o kuharstvu starog Rima za djelatnike našeg Centra, a rezultat projekta bit će e-knjiga "Rimska kuharica" s jelima koja su pripremana u radionicama, prilagođena učenicima s razvojnim teškoćama.
 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 e-Dnevnik
Publikacije

‹

Letak CZSS-a

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

Korisni linkovi
Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju