preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Natječaji
vijesti

Edukacija iz digitalnih medija

Autor: Administrator , 14. 5. 2019. 08:58

Naši su srednjoškolci sudjelovali u zanimljivoj i korisnoj edukaciji u organizaciji Ustanove za obrazovanje odraslih Callidus i Centra za mlade grada Zagreba. Kroz dva dana, 10. i 13. svibnja, upoznali su se s mogućnostima izrade digitalnih videa uz pomoć samrtphone-a i jednostavnih aplikacija za montažu. Naučeno će im zasigurno biti od koristi, kako u svakodnevnom tako i u profesionalnom životu.
 

 [više]

Rukomet za sve!

Autor: Administrator , 2. 5. 2019. 17:42

Image may contain: text

Sa zadovoljstvom možemo izvijestiti da je naša škola dio odobrenog međunarodnog Erasmus+ projekta "Handball for everyone: Inclusion through sport", Agencije za mobilnost i programe EU, u kojem će naši učenici biti sudionici međunarodnog rukometnog kampa u Skradinu, u periodu od 18.06. do 23.06.2019. U projektu još sudjeluju i RK Maksimir Pastela iz Hrvatske, kao nositelji projekta, AC Doukas Schools iz Grčke i Agencija Sport Plus iz Srbije kao partneri u projektu.

 [više]

Oznaka kvalitete za volontere, uloga pružatelja podrške

Autor: Administrator , 17. 4. 2019. 19:24

Slikovni rezultat za europske snage solidarnosti

Agencija za mobilnost i programe EU donijela je pozitivnu odluku o dodjeli našoj ustanovi "Oznake kvalitete za volontiranje, uloga pružatelja podrške i uloga primatelja" u okviru programa Europske snage solidarnosti.
 

 [više]

Družili smo se s Huliganom!

Autor: Administrator , 17. 4. 2019. 12:12


                   fotografija preuzeta s www.mala-scena.hr

16. travnja 2019. – Naši su srednjoškolci u kazalištu Mala scena pogledali dojmljivu predstavu Huligan. Radi se o monodrami u kojoj odličan mladi glumac Matija Šakoronja utjelovljuje Zrksa, tinejdžera kojeg je huliganski život doveo do popravnog doma. Iz Zrksovih priča doznali smo kako je postao dio kvartovske ekipe navijača, što mu je to iskustvo donijelo i što je sve, u konačnici, izgubio. Interes s kojim su naši učenici pratili Zrksovu ispovijest, njihove pozitivne reakcije i dojmovi tijekom i po završetku predstave potvrda su iznimne kvalitete dramskog teksta i glumačke izvedbe te razlog zbog kojeg planiramo što skoriji ponovni posjet s još većim brojem učenika. Preporučamo!
 

 [više]

Projekt DOIT - 2. faza

Autor: Administrator , 10. 4. 2019. 09:20

 

U subotu, 6. travnja 2019., održana je prva radionica druge faze projekta DOIT. Podsjetimo, projekt DOIT provodi se od početka ove školske godine u našoj srednjoj školi s ciljem razvoja vještina socijalnog poduzetništva i stvaralaštva u naših učenika. Nositelji projekta DOIT su Arhitektonski fakultet u Zagrebu i Udruga Fablab. I na ovoj su radionici naši učenici promišljali društvene probleme u svojem okruženju i pokušavali pronaći najvažnije uzroke, što je prvi korak u pronalaženju učinkovitog rješenja. Na sljedećoj se radionici nadamo novim zanimljivim konceptualnim modelima.

 [više]

Dodjela stipendija za učenike pripadnike romske manjine

Autor: Administrator , 9. 4. 2019. 09:48

U ponedjeljak, 8.4., ujedno i na Svjetski dan Roma, održala se svečana dodjela ugovora o korištenju stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine za školsku godinu 2018./2019.

Među pozvanim učenicima tako su se našli i naši srednjoškolci, učenici koji su zajedno sa svojim obiteljima osvijestili važnost obrazovanja. Želimo im puno uspjeha te smo kao škola ponosni na njihovu ustrajnost i rad.
 

 [više]

Posjet Edukacijskom jutru Festivala tolerancije

Autor: Administrator , 9. 4. 2019. 08:55

U utorak, 9.travnja, učenici prvih razreda posjetili su Festival tolerancije, točnije program Edukacijsko jutro u kinu Studentskog centra.

Cilj programa je približiti mladima tragedije Holokausta na njima razumljiv način, kroz blizak im filmski medij te uz svjedočanstvo osoba koje su u njihovim godinama bile diskriminirane i zatočene samo zbog svojega podrijetla. Na ovogodišnjim Edukacijskim jutrima prikazao se kratki dokumentarno-animirani film "5105, Priča o bijegu iz Mauthausena" nakon kojega su učenici imati priliku iz prve ruke čuti svjedočanstvo preživjele Holokausta, Vesne Domany Hardy.
 
 [više]

Posjet Zagrebačkom obrtničkom sajmu

Autor: Administrator , 5. 4. 2019. 12:51

Učenici prvih i trećih razreda posjetili su 4. Zagrebački obrtnički sajam na kojem su se promovirala različita obrtnička zanimanja. U školu su se vratili puni dojmova, novih informacija, ali i s ponekim poklonom.


 
 [više]

Posjet natjecanju WorldSkills

Autor: Administrator , 5. 4. 2019. 12:22

U srijedu, 27. ožujka, učenici drugih razreda posjetili su WorldSkills natjecanje, promatrali kako istu struku rade njihovi kolege iz drugih škola, ali su i isprobali čari mnogih drugih zanimanja.
 

 [više]

Državno prvenstvo učenika s IT - Poreč 2019.

Autor: Administrator , 25. 3. 2019. 07:55

Bilten natjecanja dostupan je na mrežnoj stranici HŠSS-a, a više informacija o održanom natjecanju pogledajte ovdje.

 [više]

Radionice o nenasilju u Centru "Luka Ritz"

Autor: Administrator , 12. 3. 2019. 11:31

11. ožujka 2019. – Skupina učenika drugih razreda srednje škole sudjelovala je u radionici o nenasilju u Centru „Luka Ritz“. Radionica je provedena u okviru suradnje između naše ustanove i Centra „Luka Ritz“ na projektu edukacije o nenasilju. U ugodnom okruženju, pod vodstvom stručnih djelatnica Centra, naši su se učenici upustili u poticajne razgovore i promišljanje fenomena vršnjačkoga nasilja.


 

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Administrator , 28. 2. 2019. 10:47


 

 [više]

Posjet ZagrebDoxu

Autor: Administrator , 27. 2. 2019. 10:13

Učenice četvrtih razreda srednje škole posjetile su međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox i pogledale film ''Lake lekcije''.

"Lake lekcije" prate sedamnaestogodišnju Kaifu, odbjeglu iz rodne Somalije kako bi izbjegla prisilni brak, dok se pokušava integrirati u mađarsko društvo i uspješno maturirati.
 

 [više]

Posjet Školi za primalje (projekt Odgovorno spolno ponašanje)

Autor: Administrator , 18. 2. 2019. 09:23

Na samo Valentinovo, učenice drugih i trećih razreda bavile su se i drugim temama vezanima uz ljubav i brigu o vlastitom zdravlju. Posjetile su Školu za primalje gdje su sudjelovale na predavanju o spolno prenosivim bolestima, edukativnom prikazu prvog ginekološkog pregleda te u redionici Sve što sam htjela znati, a nisam se usudila pitati. Tvrde da je bilo i edukativno i zabavno pa se nadamo da će se ovaj projekt nastaviti i dalje.
 


 

 [više]

Dvije crte plavo

Autor: Administrator , 14. 2. 2019. 07:55


                                                       foto: Teatar Exit

13. veljače 2019. – Skupina naših srednjoškolki pogledala je odličnu predstavu „Dvije crte plavo“ u Teatru Exit. Predstava se bavi temom maloljetničke trudnoće kroz priču o srednjoškolki Viti koja se i sama nađe u takvoj situaciji. Problemi, nedoumice i teška pitanja s kojima se Vita suočava rasvjetljavaju se kroz njezine razgovore s majkom, tetom, prijateljicom i ginekologinjom. Uz izvrsne izvedbe Sare Moser i Svetlane Patafte, dviju glumica koje nose predstavu, gledatelje se ptiče na oprez i razmišljanje, ali im se ne nude konačni odgovori. Predstava „Dvije crte plavo“ nastala je prema jednako dobroj istoimenoj knjizi Rosie Kugli, koja je našim učenicama i učenicima dostupna u školskoj knjižnici.


 

 [više]

Rimska kuharica

Autor: Administrator , 8. 2. 2019. 08:43

 

I je ove godine naš Centar uključen u projekt MZO-a za popularizaciju znanosti u školama, pod vodstvom Arheološkog instituta u Zagrebu, u koordinaciji sa Zakladom "Otok Brač - negdje između mora i zvijezda". U projektu "Rimska kuharica" učenici uče spravljati jela iz Apicijeve kuharice, samo od onih sastojaka koji su postojali u rimsko doba. Voditeljica projekta je dr. sc. Ivana Ožanić Roguljić, a koordinatorica (u ime Zaklade) za naš Centar Jacqueline Bat, prof. U projektu sudjeluju učenici 3. razreda kuharskog smjera i divno se zabavljaju kreativno kuhajući neobična povijesna jela.
 

 [više]

Radionica 3D olovaka

Autor: Administrator , 6. 2. 2019. 10:30

 

Nastavljajući dosadašnju uspješnu suradnju, dana 5. veljače 2019. ugostili smo članove Udruge Fablab, koji su s našim osnovnoškolcima proveli radionicu s 3D olovkama. Učenici i prisutni učitelji bili su oduševljeni kreativnim mogućnostima koje se otvaraju primjenom 3D olovaka, pa smo odlučili da ćemo i sami uskoro nabaviti nekoliko komada.

 [više]

Plivanje - PRVENSTVO GRADA ZA UČENIKE S IT

Autor: Administrator , 6. 12. 2018. 07:03

U srijedu, 5. prosinca, s početkom u 10 sati, na bazenu Svetice održano je Prvenstvo Grada Zagreba u plivanju za učenike s intelektualnim teškoćama. 

Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Gradske skupštine.

O rezultatima natjecanja svjedoči fotografija... a bilten možete preuzeti ovdje.

 [više]

Završna prezentacija projekta Healthy Future

Autor: Administrator , 30. 10. 2018. 13:24

                                                                          fotografija preuzeta sa magazin.hrt.hr

Prilog HRT-a o našem projektu Healthy Food Choices for a Sustainable Future možete pogledati na linku: https://magazin.hrt.hr/469463/izaberi-zdravu-hranu-za-odrzivu-buducnost
 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Publikacije

‹

Letak CZSS-a

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju