preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Učenice i učenici OŠ + SŠ na CROS natjecanju

Autor: Goran Hudovsky, 22. 10. 2021. 20:49

 [više]

Idemo u kino!

Autor: Administrator , 21. 10. 2021. 14:00

21.10.2021. - Posjetom učenika 1. i 3. razreda srednje škole kinu Cinestar Zagreb u Branimir mingle mallu proveli smo kurikulumsku aktivnosti "Idemo u kino!". Pogledali smo uzbudljivi drugi nastavak filma Venom. Učenici su se zabavili, a i nastavnici s njima!
 

 [više]

Belgija kroz pet osjetila

Autor: Administrator , 20. 10. 2021. 14:45

 

U sklopu projekta "Belgija kroz pet osjetila" naši su učenici otkrivali Belgiju pomoću pet osjetila. Dodirivali su različite predmete koje dolaze iz Belgije i pokušavali odgonetnuti o kojim se predmetima radi i koja je njihova poveznica s Belgijom. Slušali su belgijsku glazbu i pogađali izvođače, gledali su sliku i nabrajali na francuskom jeziku ono što vide na slici, po njuhu su pokušavali odgonetnuti namirnice koje se često koriste u Belgiji. A najzanimljiviji dio je bio kad su po okusu, zatvorenih očiju, trebali pogoditi koje belgijske proizvode kušaju. Tako su isprobali prefinu belgijsku čokoladu, prokulice (briselski kupus), peršin i druge fine belgijske proizvode.
Učenici su na zabavan način otkrivali raznolikost frankofonije i otkrivali Belgiju te se raduju novim susretima.
 [više]

Autor: Administrator , 11. 10. 2021. 10:00


 

 [više]

BestEdu tim u Danskoj

Autor: Administrator , 8. 10. 2021. 09:43

U sklopu EU projekta BestEdu naš projekti tim je posjetio srednju školu u gradu Kolding, Danska. Istražujemo obrazovnu praksu u vrijeme COVID-a i izazove s kojima se škole susreću te kako tu praksu implementirati.

Povratak u školu naši su domaćini učinili prostorno i obrazovno ugodnim, koriste moderne tehnologije u obrazovanju te nove organizacijske metode kao npr. blended learning metode. U cilju zaštite mentalnog zdravlja učenika osiguravaju svakom učeniku mjesto za odmor, neometano učenje, te implementiraju inovativne  metode za opuštanje i motivaciju učenika (vodeni otoci u prostoru, šum vode, akupunktura...).

Nadamo se da ćemo u budućnosti pozitivne primjere moći implementirati i u našem Centru.

    
 

 [više]

Zero waste power in HoReCa: Granada, 27.9.-1.10.2021.

Autor: Administrator , 5. 10. 2021. 16:23

Naša složna i neustrašiva projektna ekipa provela je pet dana u Granadi, u Španjolskoj! Zajedno s timom iz Celja, uz virtualno prisustvo ekipe iz Dubrovnika, učenici su testirali svoje znanje o zero waste funkcioniranju različitih ugostiteljskih objekata. Očekujemo i važne završne procjene i sugestije za prilagodbu i kreiranje funkcionalnog alata zero waste procjene. Zadnji dan je bilo organizirano natjecanje između tri fantastične ekipe te dodjela nagrada učenicima.
Hvala domaćinima i organizatorima ovog LTT putovanja - Camara iz Granade - koji su se pobrinuli za izvrstan edukativni program, ali i kulturne i zabavne sadržaje. Veselimo skorašnjoj prezentaciji naših učenika, a do tada uživajte u odabranim fotkama i priključite se našem projektnom timu!
 [više]

Potvrde učenika

Autor: Administrator , 28. 9. 2021. 08:50

Potvrda učenika

Učenici i njihovi roditelji sada mogu samostalno izraditi potvrde.

 

Za pristup potvrdama otvorite poveznicu:

https://potvrde.skole.hr/login

Učenici se prijavljuju putem @skole.hr računa.

Roditelji se prijavljuju putem sustava e-Građani.

Odaberite ”izdaj potvrdu” i svrhu zbog koje vam je potvrda potrebna.

Potvrdu je moguće preuzeti odabirom ikone ”moje potvrde”.

 

 [više]

Zero Waste Power u Španjolskoj

Autor: Administrator , 27. 9. 2021. 16:25

Učenici našeg Centra, u pratnji nastavnica, krenuli su u avanture u Španjolskoj! Tijekom idućih 5 dana istraživat će primjenu Zero Waste principa u Granadi te implementirati evaluacijske alate koji su kreirani unutar Projekta.
 
 [više]

Zero Waste Power in HoReCa - LTT: Rim, 19.9. - 24.9.2021.

Autor: Administrator , 27. 9. 2021. 09:35

 

Dočekali smo najuzbudljivije projektne izazove, kojima se uvijek svi veselimo!

U periodu od 19.9. do 24.9.2021., naši učenici, sudionici projekta "Zero Waste Power in HoReCa", sudjelovali su zajedno s našim projektnim partnerima, učenicima iz Dubrovnika i Celja, na LTT (learning, teaching, training) aktivnosti u Rimu!
Cilj aktivnosti bio je primijeniti stečena projektna znanja i vještine te ispitati primjenjivost alata za mjerenje razine zero-waste poslovanja u ugostiteljskim objektima.
 
Naš talijanski partner zaslužan je za izvrsnu organizaciju, kao i za priliku pruženu svim sudionicima za ostvarenje predviđenih ciljeva, upoznavanje zero-waste modela funkcioniranja niza restorana, hotela, slastičarnica i poljoprivrednog eko-gospodarstva.
 
Bilo je vremena i za sklapanje novih prijateljstava te upoznavanje kulturnih i prirodnih ljepota Italije. Fotografije će vam sigurno sve ispričati bolje od riječi!
 
Više o projektu možete pratiti na web stranici projekta: http://www.zerowastepower.eu/
 
 [više]

Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti

Autor: Administrator , 21. 9. 2021. 12:42

Aktivnosti povodom Europskog tjedna mobilnosti, koje smo planirali održati u ponedjeljak, odgodili smo zbog lošeg vremena za četvrtak, 23.9.2021. Na isti dan, od 10:00 do 11:30 sati, ćemo zajednički obilježiti i Europski tjedan gluhih i Dan znakovnog jezika. Vidimo se!
 

 [više]

Izlet u Selce

Autor: Administrator , 7. 9. 2021. 10:57

Korisnici Dnevnog centra i učenici odgojno-obrazovne skupine 8 bili su na trodnevnom izletu u Selcu. Odsjeli smo u Hostelu Karlovac i bilo nam je fantastično! Sjajno smo se proveli, kupali i plivali, bili smo na izletu katamaranom “Mali Marino” i u Aquariumu u Crikvenici.
 

 [više]

Pismo Ravnateljice za početak pedagoške godine

Autor: Andrija Mijačika, 3. 9. 2021. 08:30

Dragi naši korisnici i učenici,
poštovani roditelji i skrbnici,

nakon zasluženog ljetnog odmora, puni energije i dobre volje krećemo u novu pedagošku godinu.

Ojačani okolnostima i zahtjevima koje smo proživjeli tijekom protekle dvije godine, spremni smo i planiramo se uspješno nositi s novim izazovima.

Zbog očekivanog početka građevinskih radova u okviru projekta „Slavimo život zajedno“ morali smo provesti prostornu reorganizaciju rada Centra.

Za predškolce radimo ubrzano i intenzivno na pripremi dislociranog prostora u Ulici Florijana Andrašeca 18. Očekujemo skori ulazak u taj prostor, a do tada će naši najmlađi korisnici još boraviti u poznatom im prostoru u Nazorovoj.

Nastava osnovne škole će ove nastavne godine u cijelosti biti organizirana na 2. i 3. katu glavne zgrade Centra u Nazorovoj. Sve prostorije namjenski su opremljene potrebnim namještajem i priborom i spremne su za početak nastave.

Našim srednjoškolcima, unatoč silnom trudu i želji, nažalost još nismo uspjeli osigurati primjeren zamjenski prostor. Očekujemo da ćemo, uz podršku našega Ministarstva, ovaj problem ubrzo riješiti na zadovoljstvo učenika, roditelja i djelatnika. Do tada ćemo učiniti sve da se srednjoškolci u Nazorovoj osjećaju ugodno i da kvaliteta rada bude na najvišoj mogućoj razini.

Do skorog susreta, podsjećamo vas na lijepe rezultate koje očekujemo od projekta "Slavimo život zajedno": vizualizacije.

Radujemo se predstojećim izazovima i zahvaljujemo vam na razumijevanju i podršci!

Jelena Grabovac, ravnateljica

 [više]

Početak nastave u školskoj godini 2021./2022.

Autor: Administrator , 1. 9. 2021. 14:40

Dragi naši učenici,
poštovani roditelji i skrbnici,

nastava u osnovnoj i srednjoj školi započinje 6. rujna 2021. (ponedjeljak).

U nastavku su osnovne informacije vezane uz početak nastave u novoj školskoj godini u našoj osnovnoj i srednjoj školi.

Pismo Ravnateljice povodom početka nove školske godine možete pročitati ovdje.

 

OSNOVNA ŠKOLA

Nastava počinje prema predviđenom rasporedu. COVID mjere su i dalje na snazi, što podrazumijeva primjerenu organizaciju dolaska u školu i ulaska. Točno vrijeme i lokaciju ulaska dobit ćete od svojih razrednika. Za sve ostale informacije i upite obratite se pedagoginji Nini Cesarec na mob. 099 7097 306.

Zbog predviđenih građevinskih radova u Centru, sva nastava odvijat će se na 2. i 3. katu glavne zgrade. Sve prostorije namjenski su uređene s potrebnim namještajem i priborom i spremne za početak nastave.

 

SREDNJA ŠKOLA

Učenici prvih i trećih razreda Srednje škole počinju s nastavom 6.9.2021. (ponedjeljak) u 13:00 sati u Nazorovoj 47.

Drugi i četvrti razredi počinju sa stručnom praksom u radnom procesu.


Veselimo se susretu i nadamo se uspješnoj nastavnoj godini!
 

 [više]

Sretni 2.A

Autor: Andrija Mijačika, 2. 7. 2021. 08:40

 

Cijelu ovu školsku godinu bili smo marljivi, puno smo učili, pisali, čitali, računali, „upijali“ nova znanja… Veselili smo se našim rođendanima, blagdanima, raznim aktivnostima - likovnim, stvaralačkim, kreativnim i tjelesnim aktivnostima, igrama i posjetima.  Zajedno svi možemo sve!

Radosni i aktivni priveli smo uspješno sunčanom kraju ovu nastavnu godinu! Budite ponosni na nas!

Svim učenicima, roditeljima, učiteljima, djelatnicima i pomoćnicima u nastavi od srca želimo ugodno ljeto i puno dobrog zdravlja, uz velike srdačne pozdrave!

 
 [više]

Nastup učenica na Festivalu jednakih mogućnosti

Autor: Administrator , 2. 7. 2021. 08:20

 

 
 
30.6.2021. - Bilo je jako veselo na Trgu bana Josipa Jelačića na Festivalu jednakih mogućnosti, kad su naše izvrsne plesačice izvele plesnu točku "Dance revolution". Do sljedećeg nastupa uživo, uživajte u videu i fotkama! Bravo cure!
 
 [više]

Ljetovanje u Novom Vinodolskom

Autor: Administrator , 29. 6. 2021. 10:05

 

Naši su učenici proveli 7 dana na ljetovanju u Domu Crvenog križa "Villa Rustica", u Novom Vinodolskom. Tijekom sedmodnevnog boravka kupali smo se, pjevali, plesali i sklapali nova prijateljstva. Na kraju ove nastavne godine želimo svim našim učenicima ugodne ljetne praznike!
 

 [više]

IKEA-ina donacija Centru

Autor: Administrator , 18. 6. 2021. 09:24

 

IKEA, nekada  mala tvrtka u Älmhultu, malom selu u Švedskoj, koja je proizvode nekoć prodavala putem kataloga, danas je jedna od najpoznatijih tvrtki za namještanje domova na svijetu.

Dio njihove vizije je „dijeljenjem onoga što radimo i pričanjem o onome u što vjerujemo možemo biti dio pozitivne promjene u društvu“ , a donacijom različitih materijala, igračaka i školskog pribora našem Centru je to i pokazala.

Donirane stvari će našim učenicima tijekom iduće školske godine puno pomoći u usvajanju novih znanja, razvijanju kreativnosti te olakšavanju rada.

Kao što je osnivač tvrtke IKEA, Ingvar Kamprad znao reći: „Većinu je stvari tek potrebno obaviti. Čeka nas sjajna budućnost!

Veliko hvala na donaciji, suradnji te podršci učenicima Centra „ Slava Raškaj“ Zagreb!
 

 [više]

Donacija tvrtke Optotim

Autor: Andrija Mijačika, 10. 6. 2021. 11:12

Optika Optotim, suvremena optička i oftalmološka hrvatska tvrtka, donirala je našim korisnicima na privremenom smještaju sunčane naočale. Veliko hvala Optici Optotim na suradnji, podršci i donaciji kojom su razveselili naše korisnike.
 

 [više]

Aktivnost Learning teaching training u Dubrovniku

Autor: Administrator , 8. 6. 2021. 09:25

 

Ekipa naših učenika poletjela je ususret novim izazovima u okviru našeg projekta "Zero Waste Power in HoReCa". U razdoblju od 7.6. do 11.6. se odvija aktivnost treninga i učenja u Dubrovniku zajedno s učenicima turističkih i ugostiteljskih škola iz Dubrovnika i Celja. Cilj je obuka i uvježbavanje korištenja novog digitalnog alata za procjenu Zero Waste razine poslovanja u HoReCa sektoru, a koji je kreiran kao rezultat projektne aktivnosti.

Aktivnost će uključiti provođenje digitalnog upitnika u hotelima i restoranima o:
-organizaciji kuhinje u HoReCa-i
-planiranju menija održive prehrane
-planiranju menija održive prehrane
-smanjenju otpada i recikliranju
-ambalaži
-energiju
-smanjenju kemijskog i drugog onečišćenja u HoReCa sektoru

Aktivnost učenika pratiti ćemo na web stranici projekta:http://www.zerowastepower.eu/
 

 [više]

I mi smo Kaufland škola ViP!

Autor: Administrator , 28. 5. 2021. 13:33

Između gotovo 200 pristiglih video uradaka na Kauflandov natječaj za Škole voća i povrća naš je video odabran kao jedan od 42 najkreativnija. Time smo osvojili titulu Kaufland škole ViP za školsku godinu 2021./2022., pa ćemo tijekom čitave iduće školske godine svakog tjedna besplatno dobivati svježe voće i povrće iz obližnje Kaufland trgovine. Dobre stvari su pred nama :)

Evo i našeg video-uratka:

 
 

 [više]

STRIPOVI SU KNJIGE!

Autor: Administrator , 7. 5. 2021. 16:24

 

Predstavljamo promotivni video za naš novi projekt "STRIPOVI SU KNJIGE!". Projekt smo pripremili i planiramo ga provesti u sljedećoj školskoj godini u suradnji s udrugom Crtani Romani Šou. Cilj Projekta je potaknuti interes za čitanje i radost čitanja u djece i mladih uz pomoć - STRIPOVA. (Hvala Lani, Bajri, Leonardu i Oliveru na hrabrosti i strpljenju 👍)
 

 [više]

Naš novi EduKutak!

Autor: Administrator , 7. 5. 2021. 10:26

Dragi roditelji, skrbnici i prijatelji,

želja nam je da Vam u danim okolnostima pružimo svu moguću pomoć i podršku. Zato smo kreirali blog Edukutak na kojem ćemo objavljivati savjete, novosti i prezentacije metoda rada našeg stručnog tima. Nadamo se da ćete na blogu naći nešto korisno za sebe 🙂 Možete mu pristupiti na poveznici: 
https://edukutak.blogspot.com/2021/05/dobrodosli.html
 

 [više]

Slavimo život zajedno: vizualizacije

Autor: Administrator , 28. 4. 2021. 09:17

S velikim zadovoljstvom predstavljamo vizualizacije projektnog zahvata koji se planira u sklopu našeg projekta Slavimo život zajedno. Ukupna vrijednost Projekta je 13.112.440,00 kuna, a u potpunosti je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Između ostalog, Projektom je planirana obnova školskog krila i izgradnja senzornog parka na brežuljku iza zgrade u Nazorovoj. Vizualizacije se odnose na jednu oglednu sobu za predškolce i sam senzorni park. Nešto više o Projektu možete doznati ovdje (u pripremi je i zasebna projektna internetska stranica). Negdje u ovo vrijeme sljedeće godine (2022.) bi građevinski radovi i opremanje prostora trebali biti gotovi. Do tada - uživajte u vizualizacijama!
 [više]

2. nagrada za najuključiviji projekt!

Autor: Administrator , 16. 3. 2021. 14:32

Agencija za mobilnost i programe EU dodijelila nam je priznanje na natječaju za najuključiviji projekt programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti proveden u razdoblju 2017-20., na što smo izuzetno ponosni. U videu u nastavku pogledajte kako su vrijedne ručice uz pomoć volontera i asistenata angažiranih u okviru ovoga projekta krenule u nove vrtlarske avanture... Rastimo zajedno jer zajedno smo jači!

 
 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Korisni linkovi
 

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE POWER

UNSTOPPABLE POWER

BLOG PROJEKTA

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju