preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb

 > Vijesti

Ispis potvrda o statusu školovanja

Autor: Administrator , 15. 9. 2022. 14:52

Obavještavamo vas da je napravljena nadogradnja e-Dnevnika za učenike i roditelje s kojom smo u sustavu omogućili ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici i roditelji sada mogu kroz e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika.

Potvrde o školovanju učenika se mogu koristiti za različite svrhe (ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge). Generirana potvrda je u pdf formatu, sadrži elektronički pečat i nakon što ju učenik ili roditelj preuzmu na računalo ili mobilni uređaj mogu ju slati elektroničkom poštom ili ispisati, ovisno o potrebama.

Ispis potvrda je omogućen u e-Dnevniku za učenike i roditelje koji je dostupan na poveznici https://ocjene.skole.hr. Učenici i roditelji koji imaju instaliranu CARNET-ovu mobilnu aplikaciju za e-Dnevnik potvrde o školovanju mogu generirati i u mobilnoj aplikaciji.

Upute za rad u kojima je prikazan ispis potvrda dostupne su na poveznici:

https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2022/09/e-Dnevnik-upute-za-ucenike-i-roditelje-1.pdf

 [više]

Prostorni uvjeti u pedagoškoj godini 2022./2023.

Autor: Administrator , 5. 9. 2022. 16:06

Poštovani roditelji, skrbnici i udomitelji,

u nastavku donosimo važne informacije o organizaciji rada i prostornim uvjetima u pedagoškoj godini 2022./2023.

STRUČNA CJELINA ODGOJA I PSIHOSOCIJALNE REHABILITACIJE ZA DJECU PREDŠKOLSKE DOBI

Zbog rekonstrukcije jednog krila zgrade u Nazorvoj 47 usluge za naše korisnike predškolskog uzrasta nastavljaju se pružati u zamjenskom prostoru u Aveniji Dubrovnik 10 (1. kat). Radovi na obnovi su u završnoj fazi te se ubrzo očekuje povratak ove stručne cjeline u Nazorovu, u obnovljene i novoopremljene prostore, s mogućnošću korištenja novog senzornog parka.

ODJEL OSNOVNOŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Do skorog završetka radova obnove sva nastava osnovne škole odvijat će se na 2. i 3. katu glavne zgrade. Sve prostorije namjenski su opremljene potrebnim namještajem i priborom, i spremne za održavanje nastave.

SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA

S početkom ove školske godine naša se srednja strukovna škola smjestila u novom zamjenskom prostoru u Aveniji Dubrovnik 10 (2. kat). Glavnina nastave održava se u prijepodnevnom trunusu, od 8:30 nadalje. Školska praksa za kuhare i slastičare odvija se u Nazorovoj 47, kao i nastavna Tjelesne i zdravstvene kulture.

Želimo Vam sretnu i uspješnu novu pedagošku godinu!
 

 [više]

Ljetovanje u Novom Vinodolskom

Autor: Administrator , 31. 8. 2022. 14:01

Zadnje dane ljetnih praznika naši su učenici proveli na ljetovanju u Novom Vinodolskom, sa svojim prijateljima i profesorima s kojima ulaze u avanture nove školske godine!
 

 [više]

Završno druženje striponauta

Autor: Administrator , 15. 6. 2022. 13:51

13.6.2022. - Uz puno pozitivne energije i ljubavi prema stripu održano je posljednje druženje striponauta u ovoj školskoj godini u okviru projekta "Stripovi su knjige!". Na prigodnom nagradnom kvizu striponauti su pokazali svoje znanje o stripu, a najuspješniji su dobili nagrade. Ovim putem zahvaljujemo knjižarskom lancu Hoću knjigu na podršci u osiguravanju poklona za pobjednike kviza.

 
 

 [više]

Kintsugi 金- drevna japanska umjetnost popravljanja zlatom

Autor: Nina Cesarec, 15. 6. 2022. 10:18

Učenici srednje škole jučer su upoznali tehniku Kintsugi - japansku umjetnost popravljanja zlatom. Kintsugi nas podsjeća da i nešto što naizgled nije
privlačno, kao polomljen predmet ili ožiljak možemo gledati
na drugačiji način. Nešto može biti slomljeno, a opet lijepo. Da su stvari, ali i ljudi u životu prolazni, mijenjaju se, imaju svoju povijest, svoju priču i da je to ono što nas čini jedinstvenima, originalnima. Po tome smo posebni - takve/i kakvi jesu/jesmo, sa svim nesavšenostima, pukotinama, nedostacima.
 

 [više]

Hrvatska kroz 5 osjetila

Autor: Nina Cesarec, 15. 6. 2022. 09:09

U sklopu projekta „A new world of skills - make your meal“ učenici iz škole „ Partenija Zografski“ sudjelovali su na radionici na temu „Otkrivanje Hrvatske kroz 5 osjetila“ pod vodstvom prof. Natalie Šinković. Dodirivali su različite predmete koje su tipične za Hrvatsku, kao što su kravata, maketa Vukovarskog vodotornja i Bašćanske ploče te pokušavali odgonetnuti o kojim se predmetima radi i koja je njihova poveznica s Hrvatskom. Slušali su hrvatsku glazbu i pogađali izvođače (klapa, navijačka i narodna pjesma), gledali su različite slike i pogađali o kojim se mjestima ili znamenitostima radi, po njuhu su pokušavali odgonetnuti namirnice koje su tipične za Hrvatsku. A najzanimljiviji dio je bio kad su po okusu, zatvorenih očiju, trebali pogoditi koje hrvatske proizvode kušaju. Tako su svi isprobali prefine Kraševe proizvode kao što su keksi Domaćica, napolitanke i Kiki bombone.

Gosti su na zabavan način otkrivali raznolikost Hrvatske te žele rado kod povratka dome prenijeti stečeno iskustvo.