preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

ZERO WASTE POWER u Rijeci!

Autor: Administrator , 2. 12. 2019.

 

U okviru aktivnosti projekta Zero Waste Power dana 28.11.2019. bili smo u Rijeci i posjetili Špajzu. Špajza je jedna od rijetkih zero-waste trgovina u Hrvatskoj, otvorena prije godinu i pol. Nastala je kao poslovna ideja dviju zaljubljenica u ekologiju, koje su vođene svjetskim trendovima odlučile otvoriti zero-waste dućan u Rijeci.

Specifičnosti dućana su u tome što se hrana ne pakira u jednokratnu plastičnu ambalažu, već se proizvodi nude u rinfuzi, a pakiraju se u ambalažu koju kupci sami donesu ili u papirnate vrećice. Proizvodi su uglavnom ekološkog porijekla i to hrvatskih (lokalnih) proizvođača. Osim namirnica prodaje se i kozmetika od prirodnih sastojaka, zgodne platnene vrećice, višekratne cool boce i drugo.

Između ostalog, vlasnice je motivirala preopterećenost Zemlje plastičnim otpadom i činjenica da recikliranje nije dovoljno, niti je trajno rješenje. Cilj im je potaknuti proizvođače i potrošače da potpuno izbace iz upotrebe plastičnu ambalažu. Pozivamo vas da ih svim srcem podržimo u tome!
 
Učenici-sudionici u projektu Zero Waste Power in HoReCa
 
ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE POWER

UNSTOPPABLE POWER

BLOG PROJEKTA

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju