preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb

 > Vijesti

Usluge Centra za djecu predškolske dobi - 1. obavijest

Autor: Administrator , 9. 4. 2024.

Stručna cjelina odgoja i psihosocijalne rehabilitacije za djecu predškolske dobi provodi aktivnosti u koje su uključena djeca od rođenja do 8 godina (polaska u školu).

U Stručnoj cjelini provode se programi:

 1. Rana razvojna podrška (0-3 g.)
 2. Individualna edukacijska rehabilitacija
 3. Predškolski odgoj (4-8 g.)

Sadržaji psihosocijalne rehabilitacije vezani uz predškolski odgoj su:

 • Odgoj i edukacijska rehabilitacija
 • Stimulacije pokretom
 • Kineziterapija
 • Likovna terapija
 • Glazbene stimulacije
 • Logopedske vježbe
 • Psihološka podrška
 • Zdravstvena zaštita

Prvi korak za uključivanje u naš program je podnošenje zahtjeva za poludnevni boravak nadležnom područnom uredu prema mjestu prebivališta djeteta. Temeljem zahtjeva roditelji i djeca se pozivaju u savjetovalište našeg Centra, u kojem rade edukacijski rehabilitator, logoped i psiholog. Ako su roditelji zainteresirani za uključivanje djeteta u neki od naših programa dijete prolazi opservaciju.

Postupak opservacije provodi se kroz tri dolaska u trajanju od dva sata (13:30-15:30). Opservaciju provodi stručni tim koji čine edukacijski rehabilitator, logoped, kineziterapeut, likovni terapeut i psiholog. Promatramo djetetovu igru, pažnju (opseg, trajanje i fleksibilnost), interese (interes za igračke, za osobe, specifične interese te jesu li dobno primjereni), obilježja komunikacije (učestalost komuniciranja, komunikacijske funkcije i sredstva, te odgovorljivost i uzajamnost). Kod jezika se promatraju razumijevanje i jezična proizvodnja, glasanje i govor, vještine svakodnevnog života te osobitosti ponašanja. Nakon provedene opservacije stručni tim pronalazi skupinu koja bi bila optimalna za djetetov razvoj.

U ovom trenutku imamo sedam predškolskih skupina (djeca od 4. do 8. godine) koje će se u rujnu neravnomjerno prazniti. S obzirom na broj ispražnjenih mjesta moći ćemo primiti djecu koja odgovaraju profilu skupine koja se ispraznila.

Lista primljenih kandidata za pedagošku godinu 2024./2025. bit će objavljena 15.5. na internetskoj stranici našeg Centra te izvješena na ulazu Centra (inicijalni djeteta i datumi rođenja).
 
Korisni linkovi
Zero Waste Catering Lab

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE

UNSTOPPABLE 2023
BLOG PROJEKTA

UNSTOPPABLE 2022
BLOG PROJEKTA

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju