preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb

 > Vijesti

Studijski posjet Islandu u sklopu projekta ATTEND

Autor: Administrator , 23. 4. 2024.

Predstavnici CARNET-a, zajedno s predstavnicima Centara za odgoj i obrazovanje, od 14.do 19. travnja 2024, posjetili su grad Reykjavik u sklopu projekta „Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju – ATTEND“. Naš Centar predstavljale su Vinka Šunjić i Sandra Belajec.
Studijskom posjetom dobili smo uvid u praksu i iskustva islandskih škola, posebice po pitanju adekvatne i učinkovite primjene pomoćnih tehnologija u obrazovnim aktivnostima djece s teškoćama u razvoju.
Posjetili smo Klettaskoli – školu s posebnim programima za djecu s teškoćama, gdje smo imali prilike upoznati se s načinom rada s djecom s teškoćama u razvoju te saznati više o pomoćnim tehnologijama koje im pomažu u učenju, omogućavaju lakšu komunikaciju i ostvarivanje boljih odgojno – obrazovnih rezultata.
Organiziran je posjet i redovnoj osnovnoj školi Fellaskoli za učenike od 1. do 10. razreda, koju pohađaju i djeca s poremećajem iz spektra autizma. Predstavljen je model vizualne podrške te rad u malim skupinama i individualni oblik nastavnog rada za ovu skupinu učenika.
Osim škola, posjetili smo Centar za kreativne i obrazovne tehnologije – Mixtura koji je smješten na Učiteljskom fakultetu islandskog sveučilišta. Tamo smo se upoznali sa modernim tehnologijama i brojnim inovativnim aplikacijama koje unaprjeđuju proces učenja i poučavanja.
Dio programa posjete održan je i kod islandskog projektnog partnera – Gradu Reykjaviku, gdje smo se pobliže upoznali s islandskim obrazovnim sustavom.
Korisni linkovi
Zero Waste Catering Lab

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE

UNSTOPPABLE 2023
BLOG PROJEKTA

UNSTOPPABLE 2022
BLOG PROJEKTA

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju