preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb

 > Vijesti

"Udruga Fala" rekreativno i terapijsko jahanje

Autor: Administrator , 6. 5. 2024.

Mnogim učenicima omiljeni dani u tjednu
zasigurno su dani vikenda kada svatko pokušava pronaći nešto za sebe i iskoristiti sunčeve zrake za odmor iz snova. Popodnevni odmor uz opušteno druženje, cvrkut ptica i ljepotu prirode iskoristili su u Udruzi "Fala",udruzi koja promiče socijalnu osjetljivost , zaštitu i poboljšanje kvalitete života kroz rekreativno i terapijsko jahanje učenici 2.i 3.razreda Srednje strukovne škole "Slava Raškaj" zajedno u pratnji socijalne radnice ,gospode Brigite Jerić i asistentice Sande Halilović.Učenici su uživali u prekrasnom ambijentu i prizorima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Kvalitetno osmišljen program u kojem su učenici mogli naučiti nešto više o konjima kao ravnopravnim bićima sa svim svojim fizičkim i psihičkim potrebama kroz praksu su to i primijenili.
Sinergiju s konjem ,eleganciju i ponos učenici su mogli osjetiti kroz timarenje te održavanje čistoće njihovog "drugog srca" kopita ,napose razvijanjem prijateljskog odnosa sa puno uzajamnog poštovanja i ljubavi.
Vrhunski doživljaj i nezaboravno iskustvo u zelenilu prirode jest i jahanje konja.
Nakon malih nesigurnosti i laganih strahova učenici su se osjećali sretno , ugodno i motivirano. Blagost i unutarnji mir koji je zračio svaki trzajem konja pozitivno je utjecala na sve prisutne.
Ovom prilikom se zahvaljujemo i voditeljici Udruge "Fala" gospođi Tajani koja nam je nesebično i vrlo stručno prenijela svoje znanje ,ali i dugogodišnje iskustvo u radu sa konjima te i na taj način ojačala poštovanje,prijateljski odnos ,ali i ljubav prema ovim plemenitim životinjama,te njenim mladim snagama i velikim zaljubljenicama u konje dvjema Stelama ,zvjezdicama koje su također nesebično i spremno odgovarale na pitanja znatiželjnih učenika.Bilo je lijepo gledati ozarena lica, doživjeti neopisivo iskustvo i sreću te bijeg od stvarnosti koju su nam svojom pojavom i blagošću priuštila ova prekrasna stvorenja - konji.😀
Korisni linkovi
Zero Waste Catering Lab

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE

UNSTOPPABLE 2023
BLOG PROJEKTA

UNSTOPPABLE 2022
BLOG PROJEKTA

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju