preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Autor: Administrator , 6. 9. 2019.


1. rujna 2019. započela je provedba našeg projekta financiranog sredstvima Europske  unije iz programa Erasmus + K2 pod nazivom

„Zero Waste power in HoReCa“

Kroz niz predviđenih aktivnosti  projekt povezuje  Zero Waste teme sa strukovnim obrazovanjem i poslovnim sektorom u ugostiteljstvu s ciljem promjena u procesu obrazovanja i poslovanja na način odabira modela rada koji su održivi za okoliš.

Zero Waste je globalni pokret usmjeren ka pronalaženju rješenja na aktualna pitanja zagađenja okoliša i ponovne uporabe korištenih materijala.

U projekt su uključene tri strukovne ugostiteljske škole, dvije ustanove za obrazovanje odraslih i dvije organizacije iz privatnog sektora iz Hrvatske, Španjolske, Irske, Slovenije i Italije.

Koji su ciljevi i ishodi projekta?

Osnovni cilj projekta je usvajanje Zero Waste standarda u strukovnom obrazovanju i HoReCa sektoru kroz uporabu digitalnih alata.

Kroz provedbu projekta izradit će se alati za  implementiranje novih modela učenja i poslovanja u procesu rada:

 1. Kurikulum  za provedbu specifičnih postupaka gospodarenja otpadom u HoReCa sektoru. Kurikulum će sadržavati edukativne sadržaje i konkretne upute o tome kako organizirati rad u ugostiteljskom objektu na način koji štiti okoliš na temelju Zero Waste standarda.
 1. Dizajn digitalnih alata za učenje temeljen na kurikulumu – cilj je podržati učenje kroz individualne načine usvajanja znanja i korištenje ICT alata. Alat je namijenjen svim učenicima u procesu strukovnog ugostiteljskog obrazovanja te djelatnicima u HoReCa sektoru.
 1. Alat za evaluaciju – kreiranje IT standardnog alata za procjenjivanje razine Zero Waste poslovanja. Alat utvrđuje i prepoznaje razinu usklađenosti poslovanja prema standardima Zero Waste poslovanja u HoReCa sektoru.

Kome su alati su namijenjeni?

 • učenicima i nastavnicima VET ugostiteljskih škola - alati će sudionicima pružiti osnovne sadržaje za organiziranje profesionalnih kuhinja i ugostiteljskih objekata s misijom smanjenja otpada, zaštite okoliša i podizanja Zero Waste standarda u HoReCa sektoru.
   
 • hotelima i ugostiteljskim objektima - imat će novostvoreni digitalni alat za procjenu standarda s nula otpadom za menadžere i rukovoditelje hotela.

Projektni partneri:

 1. Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Zagreb, Hrvatska
 2. Galileo.it S.r.l. Italy
 3. Callidus, ustanova za obrazovanje odraslih,Hrvatska
 4. Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Hrvatska
 5. Cámara Oficial de Comercio, Industria y Navegación de Granada, Španjolska
 6. Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, Slovenija
 7. Future In Perspective Limited, Irska

Trajanje projekta: 01.09.2019. – 31.8.2021.

Vrijednost projekta: 208.858,00 EUR

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Europska komisija se ne može
smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju