preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Posjet Minimundusu u Klagenfurtu (Austrija), 02.04.2012

Autor: Administrator , 3. 4. 2012.

Povodom uskrsnih blagdana, udruga Etna – mreža uzajamne potpore, ponovno nas je razveselila poklonivši nam nezaboravan posjet Minimundusu u Klagenfurtu.

Glavni organizator je i ovaj put bila gđa. Etna Mustapić, a svesrdnu pomoć i podršku kao sponzori i donatori njoj i nama pružili su: Gospodin Bolfek Vladimir iz poduzeća F-B TOURS d.o.o. (koji se pobrinuo za autobus), pekarna Luigi (donirala nam je peciva), uvijek vjerna Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., te Filida travel agency d.o.o.

Budući da fotografije govore više od riječi, možete se i sami uvjeriti koliko nam je bilo lijepo i zabavno.

Dakle, vidjeli smo MINIMUNDUS ili, kako i sam naziv kaže, pravi svijet u malome, koji nas je oduševio sa preko 150 modela poznatih građevina i objekata iz cijeloga svijeta u mjerilu 1:25. Neki od izložaka koji su nas se najviše dojmili su: Kip Slobode, Bazilika Sv. Petra, Atomium, Space shuttle, Eiffelof toranj, makete europskih vlakova, Taj Mahal, Petra – grad u kamenu.

Nakon nezaboravnog doživljaja u  Minimundusu, zaputili smo se u centar Klagenfurta, gdje smo obišli uži centar grada.  Za staru gradsku jezgru kažu da je jedna od najljepših u Austriji, što potvrđuju njezina brojna dvorišta i arkade koje čine gotovo idiličnu atmosferu malog mjesta izoliranog od gradske vreve i buke. Čuvar grada poznati je zmaj Lindwurm smješten na Neuer Platzu, a osim njega tu su i Alter Platz, stara i nova Gradska vijećnica, kazalište, katedrala Sv. Egida, uršulinska crkva i samostan...

Još jednom VELIKO HVALA gospođi Etni Mustapić, koja svaki puta ispuni sva naša očekivanja, te također VELIKO HVALA  izuzetno ugodnom društvu iz autobusa, koje je naše putovanje dodatno oplemenilo. Bilo nam je veliko zadovoljstvo putovati sa vama!
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju