preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Hodočašće vjeroučenika u Zagrebačku katedralu

Autor: Administrator , 18. 6. 2012.


 
Oko četiri tisuće vjeroučenika osnovnih škola s područja cijele Zagrebačke nadbiskupije okupilo se u subotu, 9. lipnja, na molitvenom susretu u zagrebačkoj prvostolnici. Među njima su bili i predstavnici učenika našega Centra u pratnji vjeroučiteljice Zdenke Matoic i svojih roditelja...
 

Vođeni motom hodočašća „Hodočašće u zajedništvu Crkve“, učenici su kardinalu Josipu Bozaniću zahvalili na susretu, kao i na svemu što čini za Crkvu, a svoje su zahvale izrazili prigodnim molitvama i darovima.

Kardinal Josip Bozanić je učenicima i vjeroučiteljima zahvalio na susretu te ih pozvao da ostanu Kristovi prijatelji i navjestitelji koji će Kristovo prijateljstvo svjedočiti svojim vršnjacima. Protumačio je i znak križa kao znak pripadnosti Kristu i Crkvi. Pozvavši djecu da znakom križa započnu svoj dan i preporuče se Bogu, kardinal je tu molitvu protumačio rekavši kako se taj znak čini 'U ime Oca, koji je na čelu svega, Isusa koji mene ljubi i Duha Svetoga koji mene grli'.

Svaki je učenik za uspomenu dobio lančić i medaljicu s likom blaženog Alojzija Stepinca te sličicu sa Zagovorom Presvetoj Bogorodici Mariji, molitvom koju su zajedno molili u katedrali.
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju