preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Prvi doživljaji iz Finske

Autor: Administrator , 14. 3. 2013.

Pročitajte kako se naši učenici i profesori provode u sklopu projekta "Iskustvom do posla 4".

12.03.2013. utorak - putovanje

U pola 6 ujutro uputili smo se kombijem iz Nazorove na Pleso. Oči su blistale širom otvorene premda smo te noći spavali 3-4 sata, a neki nisu uopće. S malim zakašnjenjem sletjeli smo u Amsterdam i imali nekoliko slobodnih sati da osjetimo atmosferu grada. Dan savršen za tumaranje širokim ulicama uz redove karakterističnih uskih kuća obasjanih prvom sjajnim zrakama sunca što najavljuju proljeće. Temp -3 uz oštar vjetrić, a atmosfera pod kristalnim plavim nebom topla i optimistična. Let do Stockholma prošao je brzo. Većina nas je spavala. Umor nas je na posljetku sustigao! Atmosfera na Stockholmskom aerodromu malo je zastrašujuća. Aerodrom se renovira. Malo je ljudi u neobično neuređenom prostoru. Čini se kao da smo se tu našli nakon neke globalne katastrofe, a onda ukrcaj u avion za Oulu ili kao što su učenici primijetili - let crnog jastreba- minijaturni avion s kožnim sjedalima kao da je relikt iz drugog svjetskog rata. Let je međutim prošao neočekivano ugodno. U Oulu nas je dočekao vrlo simpatičan vozač taksi kombija te na dovezao u Luovi centar. Napokon topli krevet. Tvrd san bez snova.
 
13.03. Srijeda - prvi dan u Finskoj
 
Nakon obilnog ručka uslijedilo je upoznavanje centra i obilazak restorana gdje ćemo kroz dane koje slijede odrađivati praksu i učiti o Finskoj kuhinji.
Zatim je slijedi Kratko upoznavanje s okolicom Luovi centra i sjajna večera te priprema za dane koji slijede.
 
 
14.03.2013. Četvrtak

Danas smo bili u obližnjem Muhosu koji je udaljen 30-ak kilometara od Oula. Podijelili smo se u dvije grupe i radili na dvije lokacije u Muhosu. Iskustvo je neprocjenjivo. Učenici su se izvrsno snašli i komunicirali sa domaćinima spontano, bez ustručavanja.
U poslijepodnevnim satima počele su pripreme za zimske radosti te smo zahvaljujući našoj divnoj domaćici Sanni dobili na posudbu zimska odjela koja će nam omogućiti cjelodnevnu zabavu na snijegu.
 
 
 
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju