preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Radionica Marte Meo-a u Novigradu

Autor: Administrator , 11. 10. 2013.

Novigrad je 5. listopada 2013. srdačno ugostio 40 sudionica/-ka radionice o metodi Marte Meo. U stručni dio programa koji se odvijao u Osnovnoj školi Novigrad, sudionike su prigodom posjeta mjesnom Zavičajnom muzeju uveli ravnateljica Centra „Slava Raškaj“ Zagreb, Slavica Jelić, koja je toplo pozdravila sve prisutne, i načelnik Općine Novigrad, Joso Klapan, koji je govorio o kulturnim osobitostima i posljedicama rata u tom području. Gđa. Slavica Jelić se na podršci u organizaciji zahvalila kustosu Zavičajnog muzeja, Jadranu Anzuloviću, te ravnatelju OŠ Novigrad, Josi Radoševiću, koji je u svom obraćanju skupu govorio o povijesti Novigrada ukazavši na smanjenje broja stanovnika a time i učenika. Nakon što je g. Harold Pece okupljene pozdravio u ime Grada Zadra i izrazio zadovoljstvo što će na području Zadarske županije sudjelovati u provedbi novog IPA-projekta Centra „Slava Raškaj“, Cjeloživotno slušanje, članice Kulturno-umjetničkog društva Fortica u prelijepim nošnjama otplesale su tradicionalno novigradsko kolo i tako u veselom tonu označile početak radionice.

Na radionici s punim nazivom „Marte Meo prirodna potpora razvoju i svakodnevni život obitelji“ sudionici su imali priliku upoznati Marte Meo kao metodu prirodne potpore razvoju i načine na koji se njenom primjenom učinkovito u djece aktiviraju razvojni procesi. Radionica je bila namijenjena roditeljima, odnosno skrbnicima, i stručnjacima koji se bave odgojem (odgojiteljima, učiteljima  i članovima stručnih timova pedagoških ustanova), kao i onima koji se bave rehabilitacijom djece koja imaju teškoće u razvoju (liječnicima, psiholozima, defektolozima, fizioterapeutima, radnim terapeutima). Voditeljica radionice bila je vrsna stručnjakinja i licencirana Marte Meo supervizorica, gđa. Hildegard Rausch, u prezentaciji je u svojstvu prevoditeljice sudjelovala gđa. Silvija Philipps Reicherzer, prof.psih, a za organizaciju su se pobrinuli Centar „Slava Raškaj“ Zagreb i Akademija za razvojnu rehabilitaciju (osnovana 1997. na Klinici za dječje bolesti Zagreb, predsjednica: prof.dr.sc. Vlatka Mejaški-Bošnjak).

 
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju