preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Eko iskorak

Autor: Administrator , 8. 11. 2013.

Učenici trećih razreda srednje škole s profesoricom biologije i ekologije Lidijom Patalen u srijedu, 6.11.2013., prošli su 4 km dugu poučnu stazu „Martin Breg“, uključivši se u projekt Hrvatskih šuma „ŠKOLA U ŠUMI“. Šumarski stručnjaci Irena i Tomo „na licu mjesta“  praktično su nam pokazali brojne koristi od šuma, koje opasnosti od onečišćenja i nebrige prijete šumama te kako ih možemo zaštititi.

Za opširniji izvještaj o našim doživljajima i dojmovima kliknite na 'više'...
 

Jeste li znali da je kuću preporučljivo graditi na mjestu gdje raste grab i zašto? Što znače različite oznake na šumskom drveću? Kako i zašto se stabla „čekićaju“? Što je i čemu služi prosjeka? Kakav je doprinos naših jelenaka biološkoj raznolikosti europskih šuma? Zašto i kako se prebrojavaju ženke mrazovca i što im život čini tegobnim? Koje ljekovite učinke imaju čaj i vino od zimzelena? ... To su samo neke od tajni koje smo otkrili u maglovitom i vlažnom ozračju šume, koja je čak i u studenom na naše raspoloženje djelovala smirujuće i vedro!

S našim smo domaćinima iz Hrvatskih šuma dogovorili nastavak suradnje. Obećali smo pridružiti se u proljeće akciji čišćenja šuma od zagađenja ilegalnim otpadom.

Za učenike koji nisu bili s nama na „Martin Bregu“, kao i za sve posjetitelje dobre volje, u Centru Slava Raškaj uskoro će biti postavljena izložba „Šuma okom šumara“, koja je 2011., Međunarodne godine šuma, bila postavljena u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Do postavljanja izložbe iskoračite u mislima u šuškavo lišće na fotografijama Martin Brega!

Učinite i stvarni EKO ISKORAK i odnesite ratvrstani kućni otpad u najbliži spremnik za recikliranje papira, plastike i stakla!
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju