preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Otvoren put novoj suradnji i socijalnom partnerstvu

Autor: Administrator , 21. 3. 2014.

COO „Slava Raškaj“ Zagreb sudjelovao je u pripremnoj fazi pilot-projekta Zaklade „Otok Brač - negdje između mora i zvijezda“ pod nazivom „Autohtoni brački suvenir i socijalna uključenost“. Pilot projekt pokrenut je sa željom da se djeca s razvojnim teškoćama iz Splitsko-Dalmatinske županije ali i ostalih županija aktivno uključe u očuvanje kulturne i prirodne baštine otoka Brača, stvarajući autentičan suvenir od ekološkog materijala karakterističnog za otok Brač koji bi se prijavio na natječaj Ministarstva kulture, a škola, odnosno udruga ili centar, koji ponudi najbolje rješenje postala bi i službeni partner Zakladi u projektu socijalnog partnerstva u kojem bi učenici izrađivali suvenir i za to dobivali novčanu stimulaciju. (klik na više...)
 

Zaklada “Otok Brač - negdje između mora i zvijezda” zainteresiranim je školama i udrugama poslala materijale – autohtono samoniklo bilje otoka i naplavine, sa zadatkom da ponude rješenje suvenira koji bi nosio jasnu poruku očuvanja kulturne i prirodne baštine otoka. Rješenje koje je ponudila likovna grupa srednjoškolaca COO „Slava Raškaj“ koju vodi prof. Jacqueline Bat, buketić od smilja u izvornoj bidermajer tehnici koju je na Brač donijela plemićka obitelj Capogrosso-Cavagnini, pobijedio je konkurenciju i otvorio put novom socijalnom partnerstvu našem Centru. To je jedini trag izvornog bidermajer-umijeća oblikovanja cvijeća na otoku Braču, a vezan je i uz istraživanje povijesti obitelji Capogrosso-Cavagnini i prikupljanje ostavštine koje je Zaklada “Otok Brač-negdje između mora i zvijezda” provela u okviru projekta i suradnje sa Hrvatskim rodoslovnim društvom “Pavao Ritter Vitezović”. Stoga je idejno rješenje koje je ponudio COO „Slava Raškaj“ izabrano kao najbolje te je otvorilo put službenom partnerstvu našeg Centra sa Zakladom s ciljem prijave projekta na Ministarstvo kulture.

Više o projektu pročitajte na ovome linku.
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju