preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Susret s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom

Autor: Administrator , 10. 10. 2014.

 
Predstavnici učenika srednje škole, ravnateljica i stručni tim našeg Centra, počašćeni pozivom, dana 9.10.2014. posjetili su pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom, gđu. Anku Slonjšak, u njenom uredu.
 
Ovaj važan i lijep događaj opisale su naše učenice prvog razreda, Karmen i Monika: 

U vrijeme nastave po nas je došla socijalna radnica i pozvala nas da iziđemo van. Prvo smo mislile da smo nešto loše učinile, ali je na kraju sve ispalo dobro. Pozvala nas je da idemo kod pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, gđe. Anke Slonjšak.
 
Izašle smo iz škole, sunce se nježno probijalo kroz tamne oblake i davalo nam energiju za nastavak dana. Krenule smo zlatnim trakama prema Savskoj ulici, gdje se nalazi ured pravobraniteljice. Automobilom su stigle i slasne poslastice koje su pripremili naši kolege kuhari i slastičari. Tim darom smo je željeli oduševiti.
 
Puno smo razgovarali te iznijeli svoje mišljenje. Pravobraniteljici smo objasnili s kojim teškoćama se susreću polaznici naše škole, kao što su: diskriminacija, nerazumijevanje i manjak tolerancije prema osobama oštećenog sluha, a razgovarali smo i o teškom pronalaženju prakse i kasnijeg zaposlenja te o teškoj nabavi opreme za praksu i školovanje.
 
Pravobraniteljica nam je poručila da djeca s poteškoćama trebaju hrabro koračati kroz život. Sretni smo što nam je obećala pomoći i organizirati još poneki susret kada ćemo opet razmijeniti iskustva i mišljenja.
 
Karmen Međurečan, 1.B
Monika Ivanuša, 1.B

 
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju