preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Poziv za upis učenika za nastavak obrazovanja

Autor: Administrator , 18. 6. 2015.

Sukladno čl. 6. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (''NN'' br. 152/14), učenici mogu ostvariti pravo na stjecanje više razine kvalifikacije nastavljanjem obrazovanja u statusu redovitog učenika nakon završetka obrazovanja u programu niže stručne spreme. Za nastavak obrazovanja u trećem razredu za zanimanje kuhar ili slastičar (programi u trajanju četiri godine za stjecanje više razine kvalifikacije - SSS) potrebno je:

Podnijeti Zahtjev Nastavničkom vijeću koje će razmotriti zahtjev učenika za nastavkom obrazovanja te donijeti odluku o mogućnosti nastavka školovanja za svakog pojedinog učenika. Temeljem odluke Nastavničkog vijeća, ravnatelj škole donosi rješenje kojim se odobrava, odbija ili odbacuje nastavak školovanja za svakog pojedinog učenika. Rješenjem kojim se učeniku odobrava nastavak obrazovanja propisan je rok do kojega učenik mora položiti razlikovne i/ili dopunske ispite te izvršiti sve obveze, kao i sve druge bitne pojedinosti vezane uz nastavak obrazovanja.

Zahtjev za nastavak obrazovanja za višu razinu kvalifikacije podnosi se Nastavničkom vijeću Srednje škole Centra za odgoj i obrazovanje ''Slava Raškaj'' Zagreb u pisanom obliku najkasnije do 24. lipnja 2015. godine.

Učenik kojemu je odobren nastavak obrazovanja za višu razinu kvalifikacije upisuje se u Školu  putem upisnice dostupne na mrežnim stranicama Ministarstva i mrežnim stranicama Škole.

Ovisno o broju utvrđenih razlikovnih i/ili dopunskih ispita, učenik se može odmah integrirati u razredni odjel i redovito pohađati nastavu razreda u kojem nastavlja obrazovanje ili tijekom prve školske godine polagati samo razlikovne i/ili dopunske ispite te se u drugoj školskoj godini integrirati u razredni odjel i redovito pohađati nastavu razreda u kojem nastavlja obrazovanje, o čemu odluku donosi Nastavničko vijeće.

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA UPIS UČENIKA ZA NASTAVAK OBRAZOVANJA U TREĆEM RAZREDU ZA ZANIMANJE KUHAR ILI SLASTIČAR (PROGRAMI U TRAJANJU ČETIRI GODINE):

  • Svjedodžbe 1., 2. i 3. razreda Srednje škole koju je pohađao učenik (obrazovni program za zanimanje pomoćni kuhar/slastičar)
  • Svjedodžba o završnom ispitu
  • Rodni list (preslika)
  • Domovnica (preslika)
  • Mišljenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o profesionalnom usmjeravanju (preporuka za zanimanje kuhar ili slastičar)
  • Nalaz i mišljenje prvostupanjskog tijela vještačenja
  • Upisnica koja je dostupna na mrežnim stranicama Ministarstva i na mrežnim stranicama Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Zagreb

 


Priloženi dokumenti:
Upisnica_u_srednju_skolu.pdf (84.10 KB)


Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju