preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Street Workout park

Autor: Administrator , 28. 10. 2015.

Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ poziva Vas da svojim prisustvom uveličate otvorenje Street Workout parka u petak, 30.listopada 2015 u 10.00 sati u Ilici 83.

Projekt „Street Workout za sve“ je pokrenut uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta s ciljem poticanja zdravog načina provođenja slobodnog vremena i razmjene pozitivne energije srednjoškolaca naše škole i zainteresiranih mladih iz susjedstva.

Veselimo se Vašem dolasku!

‹

‹

Projekt „Street Workout za sve“ provodi Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Zagreb u suradnji sa Udrugom civilnog društva BarHazard. Centar „Slava Raškaj“ Zagreb ustanova je u sustavu socijalne skrbi koja pruža usluge psihosocijalne rehabilitacije, odgoja i obrazovanja djeci i mladima s komunikacijskim teškoćama.

Primarni cilj programa je poticanje i usmjeravanje na zdrav, optimalan i kompletan biopsihosocijalni rast i razvoj mladeži srednjoškolskog uzrasta s komunikacijskim teškoćama radi poboljšanja kvalitete njihova života. Sekundarni je cilj promicanje zdravog načina života i sportsko-rekreativnih aktivnosti u lokalnoj zajednici. Navedeni primarni cilj realizira se provođenjem inovativnog programa sportskih aktivnosti poznate pod nazivom Street Workout/Ulično vježbanje, a uz stručno vodstvo kineziologa Centra.

Program Street Workout/Ulično vježbanje je atraktivan i pristupačan mladima, te kao aktivnosti ima iznimnu popularnost upravo kod te populacije. Kako bi se, uslijed stručne prilagodbe, zadržao taj element atraktivnosti ovaj model vježbanja putem promotivnih aktivnosti učiniti ćemo dostupnim i privlačnim za mlade ljude iz okolnih srednjih škola. Na taj način ostvariti će se i mnogobrojni pozitivni ciljevi promicanja zdravog života, tolerancije i prevencije nasilja i nasilničkog ponašanja mladih u društvu, razvijanja etičkih vrijednosti, suzbijanje predrasuda i diskiriminacije kroz bavljenje Street Workout vježbanjem.Od posebne je važnosti što će program biti usmjeren na učenike s komunikacijskim teškoćama.

Značajan doprinos u provedbi dat će udruga civilnog društva BarHazard koja ima bogato iskustvo u povezivanju mladih u novom načinu vježbanja po modelu Street Workout.

Program je sufinanciran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanje i sporta u iznosu 64.450,00 kn putem natječaja za sufinanciranje sportskih programa poticanja sprortsko-rekreativnih aktivnosti u 2015.godini. Program je podržao i Zagrebački holding d.o.o. - Podružnica Zrinjevac donacijom dijela antistresne podloge.

Pozivamo sve zaniteresirane mlade da se uključe u zajedničko vježbanje na našem novom Street Workout vježbalištu!

Ravnateljica:
Mr.sc.Slavica Jelić
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju