preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Sat TZK s učenicima oštećena sluha

Autor: Administrator , 9. 11. 2015.

Profesor Angel Naumovski održao je predavanje na 4. Simpoziju "Školski sport" održanom 6. i 7. studenog 2015. godine na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

​

Ovim praktičnim prikazom želimo pokazati specifičnosti u organizaciji sata tjelesne i zdravstvene kulture s učenicima oštećenog sluha. Učenici s oštećenjem sluha nemaju motoričkih ograničenja pa se predlaže dodatno motiviranje, sa odgovarajućim komunikacijskim pristupom uvažavajući njihove potrebe i afinitete u komunikaciji. U praktičnom prikazu rada sa učenicima oštećena sluha na satu TZK ćemo prikazati koje sve komunikacijske vještine možemo iskoristiti koje se u određenom trenutku mogu učiniti najprihvatljivijim za učenike oštećena sluha.

Prikaz praktičnog dijela predavanja pogledajte ovdje.

€‹‹Angel Naumovski, prof. radi kao profesor TZK u Centru za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ od 2007. Punih 15 godina radi s djecom osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta oštećena sluha. Bio je voditelj rukometne škole gluhih dječaka OŠ Poliklinike «Suvag» i OŠ Slava Raškaj od 1995. godine do 2005 godine. Aktivno se bavio rukometom 20 godina i bio je član državne reprezentacije gluhih s kojom sam osvojio dvije brončane, jednu srebrnu i pet zlatnih medalja na Europskim prvenstvima i Olimpijskim igrama gluhih. Kao član državne reprezentacije dobio je priznanje HOO za postignute vrhunske rezultate u kategoriji sportaša sa invaliditetom 2001. i 2002. godine i najveće priznanje na području sporta «Franjo Bučar». 
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju