preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Radionica "Gradimo neolitičko selo"

Autor: Administrator , 3. 3. 2016.

U ponedjeljak 29.02. u našem Centru održana je radionica "Gradimo neolitičko selo" za učenike viših razreda osnovne škole u sklopu projekta "Popularizacija znanosti u školama-upoznajmo i zavolimo arheološku baštinu". 

U ponedjeljak 29.02. u našem Centru održana je radionica "Gradimo neolitičko selo" za učenike viših razreda osnovne škole u sklopu projekta "Popularizacija znanosti u školama-upoznajmo i zavolimo arheološku baštinu". Projekt u okviru izvannastavnih aktivnosti vodi prof. Jacqueline Bat, u suradnji sa znanstvenicima Instituta za arheologiju u Zagrebu. Cilj projekta je kroz niz radionica približiti djeci arheologiju kao znanost, olakšati učenje povijesti i probuditi u mladima ljubav prema kulturnoj baštini. Radionicu su vodile .dr.sc. Ivana Ožanić-Roguljić i Katarina Botić, dipl. arh. s Instituta za arheologiju u Zagrebu, a učenici su se upoznali sa karakteristikama neolitika, dobili sklopive makete neolitičkog sela te naposljetku "izgradili" od vlastitih kuća jedno neolitičko selo.
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju