preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Četvrti put zaredom prvaci!

Autor: Administrator , 18. 10. 2009.

U Osijeku je dana 10. listopada 2009.g. bilo održano državno prvenstvo gluhih 1. lige u malom nogometu na kojem su nastupali športski klubovi gluhih: "Slavonac" iz Osijeka, "Gluhi 54" iz Varaždina, "Marjan" iz Splita i "Slava Raškaj" iz Zagreba, koji je ujedno prošlogodišnji osvajač 1. mjesta državnog prvenstva gluhih u Sisku. 1. mjesto su i ove godine osvojili naši učenici, četvrti put zaredom, što je za svaku pohvalu, jer smo nastupali u podmlađenom i slabijem sastavu za razliku od prijašnjih godina. Prvu utakmicu smo odigrali neriješeno, 5:5 protiv iskusnijih i starijih protivnika "Gluhi 54" iz Varaždina. Utakmica je bila tvrda i neizvjesna do zadnje sekunde, što je tipično za prvu utakmicu. Nakon sat vremena odmora smo odigrali dobro i pobijedili  "Marjana" iz Splita s rezultatom 6:2. Zadnju utakmicu, najvažniju i najtežu, smo igrali protiv "Slavonca" iz Osijeka. Naši učenici su maksimalno ušli u utakmicu ne podcijenivši kvalitetne igrače, standardne reprezentativce i domaćina prvenstva koji su sve protivnike pomeli za sobom. Naši su učenici maestralnom igrom u obrani i brzom i efikasom igrom u napadu pobijedili domaćine rezultatom 7:4. Učenici Vukić, Vlašić, Marić, Selaković, Konjetić i Jekić su imali najveću minutažu, a Dankiću i Franjiću je ovo bio prvi nastup za "Slavu Raškaj" pa su dobili malu minutažu, ali dovoljno da steknu iskustvo i motive za državno prvenstvo iduće godine u Splitu.

Najbolji golman prvenstva je naš učenik, učenik IV. razreda, Kristijan Konjetić koji je izluđivao napadače svojim obranama. Titulu najboljeg strijelca je također uzeo naš bivši učenik Karlo Vidaković sa 13 golova, a za najboljeg igrača su se svi jednoglasno složili i dodjelili titulu Kristianu Selakoviću, golgeteru naše ekipe,  koji je u obrani više igrao nego u napadu i kojem je natjecanje u Osijeku bilo zadnje natjecanje za "Slavu Raškaj" jer će nadalje igrati za matični klub "Galeb" iz Rijeke.

Za "Slavu Raškaj" su igali: Kristijan Konjetić, Mirko Vukić, Kristian Selaković, Mario Vlašić, Tomislav Marić, Tomislav Jekić, Robert Franjić i Ivan Dankić.

 

Bravo, dečki!!!

 

Angel Naumovski, prof. tjelesnog odgoja i znakovnog jezika

 

 

 

 

 
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju