preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Čuvari baštine

Autor: Administrator , 3. 4. 2017.

Sekcija "Čuvari baštine" naše školske Zadruge koju vodi prof. Jacqueline Bat, provela je u suradenji s Institutom za Arheologiju u Zagrebi i Zakladom "Otok Brač-negdje između mora i zvijezda" dvije "Rimska kuharica" pod vodstvom dr.sc. Ivane Ožanić Roguljić.

Radionica je dio programa popularizacije znanosti u školama, koji je verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja, i prošle godine odobreno je proširenje projekta na naš Centar čime je COO "Slava Raškaj" postao jedina posebna odgojno obrazovna ustanova koja je pored redovnih škola dio ovog projekta, zahvaljujući trogodišnjoj suradnji naše sekcije "Čuvari baštine" s Arheološkim institutom i Zakladom "Otok Brač-negdje između mora i zvijezda".

Jedna radionica održana je s kuharima a druga sa slastičarima. Sudjelovali su učenici 1. i 3. razreda navedenih smjerova, i radili su recepte iz Apicijeve kuharice stare 2000 godina. Učili su koje su namirnice imali stari Rimljani a koje nisu, kako su pripremali jela i kakvu su odjeću nosili. na kraju su se svi obukli u Rimljane i degustirali pripremljena jela. Svima  je bilo vrlo zabavno. Učenici će dobiti potvrdu iz Arheološkog instituta o sudjelovanju na radionici i stjecanju novih znanja i vještina.


 

 

 

 
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju