preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA PRAVA DJETETA - PROJEKT PREVENCIJA SPAJA

Autor: Administrator , 20. 11. 2017.

20.11.2017. U sklopu provedbe preventivnog programa Ravnateljstva policije i partnera, pod krilaticom „Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta“, održana je edukativna interaktivna radionica i predstava u izvedbi policije i partnera kojoj je, uz glavnog ravnatelja policije i ravnateljicu Centra Jelenu Grabovac, nazočio i Marin Strmota, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

„Dijete i njegova dobrobit uvijek su na prvom mjestu“ istaknula je ravnateljica. Dodala je i da je cilj aktivnosti Centra pomoći djeci da nesmetano uživaju sva svoja prava, osobito ona koja djeci s teškoćama u razvoju, kao iznimno ranjivoj skupini, garantiraju posebnu skrb i obrazovanje. Ravnateljice je naglasila kako je važna kvalitetna suradnja sa zajednicom, s roditeljima, skrbnicima drugim stručnjacima i organizacijama, nadležnim tijelima i ustanovama.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina poručio je djeci kako je danas važan dan za njih i zahvalio na velikom doprinosu njihovim nastavnicima, pedagozima, roditeljima i skrbnicima, ali i naglasio: „Policajci su tu svakodnevno, bilo da ste u školi ili dok se šetate ulicom ili prelazite cestu, paze na vas, štite vas i čuvaju kako biste bili potpuno sigurni i kako biste se mogli bezbrižno igrati, rasti i učiti. Oni su tu za vašu sigurnost, za Svijet dostojan djeteta“.

Državni tajnik Marin Strmota podsjetio je na Konvenciju o pravima djeteta Ujedinjenih naroda, koju je RH potpisala i ratificirala te kojom su utvrđena građanska, politička, ekonomska, socijalna,  sigurnosna, zdravstvena i kulturna prava djece. Istaknuo je kako je cilj Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku promoviranje i prava obitelji.

https://www.mup.hr/novosti/5139/medunarodni-dan-prava-djeteta
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju