preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Znanstveni kolači

Autor: Administrator , 5. 4. 2018.

28. ožujka - Na zadnji dan nastave prije uskršnjih blagdana, posjetili smo Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada. Učenici drugih i četvrtih razreda SŠ te osmog razreda OŠ pratili su predavanja "Mitovi i istina o ionizirajućem zračenju", "Priča o pesticidima" i "Stišajte tu buku!"

Na jagodama, narančama, kruškama i krastavcima nalazi se najviše ostataka pesticida pa ih prije konzumacije treba pažljivo oprati, najbolje oguliti. Sezona jagoda je pred vratima i treba se prisjetiti pesticida u trenutku iskušenja da se osvježimo s nekoliko slasnih, mirisnih plodova "u hodu"!
 
Zagađenje bukom je na drugom mjestu po veličini problema, odmah iza zagađenja zraka. Čak 5 % mladih do 18 godina ima oštećenje sluha, stečeno najviše korištenjem slušalica. Glazbu ne bi trebalo slušati na slušalice više od sat vremena dnevno. Važno je i kontrolirati glasnoću, što se može jednostavno pomoću besplatnih aplikacija. 
 
 
Na IMI-ju smo okrijepili duh (interesantnim znanstvenim kolačićima) i tijelo (ukusnim kolačićima i osvježavajućim napitcima). Srdačno zahvaljujemo gđi. Sanji Stipičević i cjelokupnom znanstvenom timu IMI-ja!
 
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju