preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

vijesti

STRIPOVI SU KNJIGE!

Autor: Andrija Mijačika, 7. 5. 2021. 16:26

 

Predstavljamo promotivni video za naš novi projekt "STRIPOVI SU KNJIGE!". Projekt smo pripremili i planiramo ga provesti u sljedećoj školskoj godini u suradnji s udrugom Crtani Romani Šou. Cilj Projekta je potaknuti interes za čitanje i radost čitanja u djece i mladih uz pomoć - STRIPOVA. (Hvala Lani, Bajri, Leonardu i Oliveru na hrabrosti i strpljenju 👍)
 

 [više]

Nagrade za najčitatelje

Autor: Andrija Mijačika, 24. 11. 2020. 15:42

Iako je zbog okolnosti, na žalost svih knjigoljubaca, ovogodišnji Interliber otkazan, mi nismo propustili priliku da Mjesec hrvatske knjige dostojno privedemo kraju nagrađivanjem dvije naše najčitateljice i dva najčitatelja. Kao i prošle godine, nagrade smo pripremili uz pomoć nakladnika Fibra i knjižare Hoćuknjigu, pa im ovim putem zahvaljujemo na podršci. Ekipa iz Hoćuknjigu je za cure pripremila sadržajne poklon-vrećice, a Fibra je dečkima poklonila majice sa stripovskim motivima. Da su naši najčitatelji zadovoljni poklonima najbolje svjedoči priložena fotografija…
 

 [više]

Kino pod maskama

Autor: Andrija Mijačika, 25. 9. 2020. 18:34

25.9.2020. – Grupa učenika 1. razreda naše srednje strukovne škole, u pratnji školskog knjižničara, pogledala je iznenađujuće zanimljive i uzbudljive Nove mutante u kinu Cinestar Zagreb (Branimir Centar). Ova posebna školska kino projekcija bila je organizirana u skladu s epidemiološkim smjernicama: između ostalog, naša je grupa bila sama u kino dvorani, čak štoviše, u cijelome kinu. Za neke je učenike (ali i nastavnike u pratnji) ovo bio prvi posjet kinu nakon duuugo vremena, pa je doživljaj bio utoliko posebniji :)
 

 [više]

Dodijeljene su nagrade za najbolje video-recepte

Autor: Andrija Mijačika, 6. 5. 2020. 11:28

5. svibnja 2020. - Nagradama smo razveselili učenike koji su osvojili prva tri mjesta u našem #ostanidoma natjecanju za video recepte. Naš mobilni tim (pedagoginja, knjižničar, vozač) dostavio je nagrade Klari, Isatu i Tei, uz poštivanje svih mjera opreza. Na poveznicama u nastavku možete vidjeti nagrađene video recepte, kao i video dodjele nagrada. Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali!

1. mjesto - KLARINE JAFFA KUGLICE: https://youtu.be/IRmCj5noe1A
2. mjesto - ISATOVA PITA OD SIRA: https://youtu.be/-znQ62OfSvw
3. mjesto - TEINI ČUPAVCI: https://youtu.be/90KkQz3_KXE

DODJELA NAGRADA: https://youtu.be/TLfwx533z6g
 

 [više]

Huligan u Maloj sceni

Autor: Andrija Mijačika, 11. 3. 2020. 19:35


                            fotografija preuzeta sa: www.mala-scena.hr

11. ožujka 2020. – Pogledali smo odličnu predstavu Huligan u kazalištu Mala scena. Predstavom smo se oduševili još prošle godine te smo ju ove školske godine uvrstili u kurikulum srednje škole i ponovo posjetili. Radi se o monodrami u kojoj mladi glumac Matija Šakoronja dojmljivom izvedbom utjelovljuje Zrksa, tinejdžera kojeg je huliganski život doveo do popravnog doma. Iz Zrksovih priča doznali smo kako je postao dio kvartovske ekipe navijača, što mu je to iskustvo donijelo, što je sve izgubio i čemu se još nada. Po izlasku iz kazališta učenici nisu još dugo prestajali raspravljati i razmjenjivati svoje dojmove, što potvrđuje da je predstava „pogodila u sridu“. Svakako preporučujemo!
 

 [više]

Posjet Reboot Infogameru 2019.

Autor: Andrija Mijačika, 15. 11. 2019. 19:37

 

14. listopada 2019. - Zahvaljujući velikom srcu organizacijskog tima Reboot Infogamera naši su srednjoškolci, u pratnji školskog knjižničara, i ove godine posjetili jednu od najvažnijih gaming manifestacija u Europi. Naime, ovo je treća godina zaredom da naši učenici dobivaju besplatan ulaz na Reboot Infogamer, što im, pored besplatne pretplate na časopis Reboot, širom otvara vrata u svijet računalnih igara te im pruža nova stvarna iskustva i poznanstva uz puno virtualne zabave. Kao i uvijek, oduševljeni smo ugođajem i novitetima te s nestrpljenjem očekujemo Infogamer 2020. Još jednom – hvala organizacijskom timu na dobroj volji i senzibilitetu!
 

 [više]

Posjet Interliberu

Autor: Andrija Mijačika, 14. 11. 2019. 17:29

 

13. studenog 2019. – Učenici srednje strukovne škole posjetili su 42. međunarodni sajam knjiga Interliber. Osnovni cilj posjeta Interliberu je poticanje interesa za čitanje i knjigu, pa je i ove godine on bio osmišljen kako bi se taj cilj što bolje ostvario. Tako su učenici sudjelovali u nabavi novih naslova za školsku knjižnicu sami birajući knjige po izložbenim prostorima, čime ih se aktivno uključilo u izgradnju knjižničnog fonda. Također, za naše najčitatelje upriličena su posebna iznenađenja u dogovoru s pojedinim izdavačima i knjižarama. Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Marku Šunjiću, direktoru izdavačke kuće Fibra, koji je za naša dva najčitatelja pripremio majice s likom Batmana. Inače, naši učenici Fibrine stripove posebno vole i zato su bili nemalo iznenađeni kad su naknadno doznali da su se fotografirali s Fibrinim osnivačem i direktorom. Zahvaljujemo i knjižari Hoću knjigu koja je našim dvjema najčitateljicama darovala poklon-vrećice edukativnog i zabavnog sadržaja. S nestrpljenjem očekujemo sljedeći Interliber, a do tada ćemo uživati u nabavljenim knjigama i stripovima.
 

 [više]

Susret učenika s Rosie Kugli

Autor: Andrija Mijačika, 13. 11. 2019. 18:14

  

Dana 12. studenog 2019. u školskoj knjižnici Centra upriličen je susret i razgovor učenika srednje škole s autoricom knjiga za mlade Rosie Kugli. Susret je bio potaknut interesom učenika za roman „Dvije crte plavo“ i za istoimenu predstavu, nastalu po romanu. Knjiga i predstava bave se problemom maloljetničke trudnoće, a obje su kod naših učenika izazvale iznimno pozitivne reakcije. Štoviše, sama knjiga je u školi proizvela pravu čitalačku pomamu, kako zbog svoje teme tako i zbog pristupačnog stila i vješto izložene priče. Tijekom razgovora s gospođom Kugli učenici su doznali nešto više o njenom spisateljskom radu i izvorima inspiracije, o tome što ju motivira na pisanje i zašto piše knjige za mlade. Naravno, razgovor je postao najzanimljiviji upravo kad se dotakao romana „Dvije crte plavo“, čija tema toliko zaokuplja djevojke i mladiće srednjoškolskog uzrasta.

Zahvaljujemo gospođi Kugli što nas je posjetila, radujemo se njezinim novim knjigama i nadamo se skorom ponovnom susretu!

 [više]

Dvije crte plavo

Autor: Andrija Mijačika, 25. 10. 2019. 13:42


                                                       foto: Teatar Exit

24. listopada 2019. – Veća skupina naših srednjoškolaca, u pratnji školskog knjižničara, pogledala je odličnu predstavu „Dvije crte plavo“ u Teatru Exit. Predstava se bavi temom maloljetničke trudnoće kroz priču o srednjoškolki Viti koja se i sama našla u takvoj situaciji. Problemi, nedoumice i teška pitanja s kojima se Vita suočava rasvjetljavaju se kroz njezine razgovore s majkom, tetom, prijateljicom i ginekologinjom. Uz izvrsne izvedbe Sare Moser i Svetlane Patafte, dviju glumica koje nose predstavu, gledatelje se potiče na oprez i razmišljanje, ali im se ne nude konačni odgovori. Predstava „Dvije crte plavo“ nastala je prema jednako dobroj istoimenoj knjizi Rosie Kugli, koja je našim učenicama i učenicima dostupna u školskoj knjižnici.
 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE POWER

UNSTOPPABLE POWER

BLOG PROJEKTA

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju