preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

vijesti

Projekt DOIT

Autor: Andrija Mijačika, 27. 11. 2018. 13:10

Dana 24. i 25. studenog 2018. u našoj je srednjoj školi održana prva radionica u okviru projekta DOIT. Provoditelj projekta je Arhitektonski fakultet u Zagrebu, u suradnji s udrugom FabLab, s kojom smo, kroz slične projekte u okviru djelatnosti školske knjižnice, već prije uspješno surađivali. Cilj projekta DOIT je razviti u djece i mladih sposobnosti socijalne inovativnosti oslobađanjem njihovih kreativnih potencijala kroz aktivnosti usmjerene na rješavanje svakodnevnih, praktičnih problema. Iako su se radionice održale tijekom vikenda, raspoloženje i angažman bili su na visokoj razini. Rješavali su se problemi poštivanja različitosti, medijske kulture, javnoga prijevoza, pa čak i ljubavni problemi, što je rezultiralo zanimljivim učeničkim kreacijama, tj. konceptualnim modelima. 
 

 [više]

Posjet Reboot Infogameru 2018.

Autor: Andrija Mijačika, 24. 11. 2018. 11:06

23. studenog 2018. - Zahvaljujući razumijevanju i dobroj volji organizatora, 20 naših srednjoškolaca, zaljubljenika u računalne igre, u pratnji školskoga knjižničara, i ove je godine besplatno posjetilo Reboot Infogamer. Zabavili su se isprobavajući najnovije igre te su se upoznali s naprednom gamerskom tehnologijom. Od srca zahvaljujemo organizacijskom timu Reboot Infogamera na ovome divnome iskustvu!

 [više]

Posjet Interliberu 2018.

Autor: Andrija Mijačika, 19. 11. 2018. 09:29

14. studenog 2018. - Skupina zainteresiranih srednjoškolaca posjetila je, u pratnji školskoga knjižničara, ovogodišnji Interliber. Vidjeli smo štošta zanimljivog te se nakupovali knjiga koje su odabrali sami učenici. U dogovoru s gospodinom Markom Šunjićem, direktorom izdavačke kuće Fibra, čije stripove naši učenici obožavaju, naša su dva najčitatelja na poklon dobila majice s likom njima najdražega stripjunaka - Batmana. Svrha posjeta Interliberu je razvoj čitalačke kulture i ljubavi prema knjizi u učenika, što se podržava aktivnim sudjelovanjem u nabavi građe za knjižnicu, u skladu s njihovim čitalačkim interesima.
 

 [više]

Međunarodni festival kazališta "Znak & zvuk"

Autor: Andrija Mijačika, 28. 9. 2018. 16:22

28. rujna 2018. – Učenici srednje strukovne škole, u pratnji školskog knjižničara, posjetili su prvi Međunarodni festival kazališta „Znak & zvuk“. Organiziran kroz suradnju udruga DLAN i CeKaTe, ovo je prvi festival u Hrvatskoj posvećen promociji izvedbenih umjetnosti gluhih osoba, te inkluzivnom povezivanju gluhe i čujuće publike.

Od 27. do 28. rujna, u zgradi Centra za kulturu Trešnjevka, prikazano je sedam predstava iz različitih dijelova svijeta, od kojih svaka svjedoči o neizmjernom bogatstvu talenta gluhih kazališnih umjetnika. Naši srednjoškolci, u miješanom sastavu – gluhi i čujući, bili su oduševljeni predstavama Super bolnica (Belgija), Klupa (Mađarska) i Magični svijet igračaka (Hong Kong), koje su prikazane drugog dana Festivala. Nadamo se i drugim sličnim događanjima u budućnosti, usmjerenima na povezivanje gluhih i čujućih osoba!


                 fotografija preuzeta sa službene Facebook stranice CeKaTe
 

 [više]

Čuvari snova

Autor: Administrator , 14. 5. 2018. 11:56


                                                            fotografija preuzeta sa www.cekate.hr

10.5.2018. - Učenici srednje strukovne škole, u pratnji školskog knjižničara, posjetili su Centar za kulturu "Trešnjevka" kako bi pogledali zanimljivu kazališnu predstavu "Čuvari snova". Predstavu je prema dramskom tekstu Eara Enqvista režirao naš nastavnik Angel Naumovski. Predstava se bavi (ne)mogućnošću međuljudskog susreta uslijed različitih granica koje čovjek sam u svijetu povlači: komunikacijskih, svjetonazorskih, nacionalnih i sl. Predstava je uprizorena uz pomoć metode Inovativnog Bilingvalnog Teatra, što znači da je svaki lik interpretiran istovremeno od strane gluhog i čujućeg izvođača, dajući podjednaku važnost znakovnom i glasovnom jeziku.
 

 [više]

SHAKEspeare na EXit

Autor: Andrija Mijačika, 19. 3. 2018. 08:38

Fotografija preuzeta sa www.teatarexit.hr

15.3.2018. – I ove su godine učenici drugih razreda srednje škole, u pratnji školskog knjižničara, pogledali predstavu SHAKEspeare na EXit u Tetaru Exit. Još jedna generacija naših srednjoškolaca otkrila je da posjet kazalištu može biti itekako zabavan...
 

 [više]

Isti, a različiti

Autor: Andrija Mijačika, 23. 2. 2018. 14:11

21.2.2018. – Učenici srednje strukovne škole, u pratnji školskog knjižničara, sudjelovali su u još jednom edukativnom programu „Film i diskusija“ Festivala tolerancije. Tema je ovaj put bila integracija osoba s invaliditetom, prikazana kroz pet nagrađivanih kratkometražnih dokumentaraca u serijalu „Isti, a različiti“, o djeci s raznim oblicima invaliditeta. Učenici su bili dirnuti i oduševljeni pričama o djeci koja unatoč teškoćama nailaze na podršku okoline i pozitivno gledaju na svoj život i budućnost. Radujemo se i s nestrpljenjem očekujemo sljedeću manifestaciju u organizaciji Festivala toelrancije!
 

 [više]

Tesla - Mind from the Future

Autor: Andrija Mijačika, 23. 2. 2018. 14:09

2.2.2018. - Zahvaljujući razumijevanju i susretljivosti organizatora, veća grupa naših osnovnoškolaca i srednjoškolaca posjetila je, u pratnji školskog knjižničara, atraktitvnu i poučnu izložbu "Nikola Tesla - Mind from the Future". Uz pomoć odličnih voditelja, naši su učenici bolje upoznali život i djelo našeg genijalnog izumitelja te doznali puno toga o povijesnom kontekstu u kojemu je Tesla stasao i stvarao.
 

 [više]

Filmska radionica u knjižnici

Autor: Andrija Mijačika, 6. 3. 2017. 14:45

Scene su snimili i montirali učenici srednje strukovne škole, polaznici filmske radionice. Cilj radionice jest omogućiti učenicima usvajanje osnovnih tehnika i postupaka filmskog stvaralaštva.

Scena 1:

Scena 2:

Scena 3:

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 e-Dnevnik
Lista linkova je prazna
Publikacije

‹

Letak CZSS-a

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

Korisni linkovi
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju