preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb

vijesti

Posjet kino-projekciji filma Zvijer

Autor: Andrija Mijačika, 22. 9. 2022. 13:47

21.9.2022. Učenici prvih razreda srednje škole, u pratnji školskog knjižničara, pogledali su u obližnjem kinu Cinestar Novi Zagreb (na 5 minuta hoda od nove lokacije naše srednje škole) uzbudljivi film "Zvijer", u kojem se otac i dvije hrabre kćeri bore za preživljavanje uslijed napada pomahnitalog lava.
 

 [više]

Autor: Andrija Mijačika, 22. 6. 2022. 09:20

 [više]

Završno druženje striponauta

Autor: Andrija Mijačika, 15. 6. 2022. 18:06

13.6.2022. - Uz puno pozitivne energije i ljubavi prema stripu održano je posljednje druženje striponauta u ovoj školskoj godini u okviru projekta "Stripovi su knjige!". Na prigodnom nagradnom kvizu striponauti su pokazali svoje znanje o stripu, a najuspješniji su dobili nagrade. Ovim putem zahvaljujemo knjižarskom lancu Hoću knjigu na podršci u osiguravanju poklona za pobjednike kviza.

 
 

 [više]

Striponauti i Irena Jukić Pranjić!

Autor: Andrija Mijačika, 16. 5. 2022. 12:07

13.5.2022. - Na posljednjem druženju Striponauta u ovoj školskoj godini ugostili smo svestranu autoricu stripova, animiranih filmova, slikovnica, ilustracija, dokumentaraca i eseja o stripovima (...) - Irenu Jukić Pranjić. Pored toga što nas je oduševila količinom i raznolikošću svoga stvaralaštva, gospođa Jukić Pranjić nam je poručila da maštom, igrom i zabavom možemo i trebamo obogatiti svaki trenutak naših života. Kao i dosadašnji, ovaj je susret bio organiziran u okviru projekta "Stripovi su knjige!".
 

    
 

 [više]

Striponauti i Dalibor Talajić!

Autor: Andrija Mijačika, 10. 5. 2022. 07:55

6.5.2022. - Na drugo druženje striponauta s predstavnicima strip-scene došao nam je nitko drugi doli Dalibor Talajić, trenutno najpoznatiji hrvatski stripaš. Pored toga što se može pohvaliti bogatom i uspješnom karijerom strip-autora (crtao je i za veliki Marvel!), Talajić je odličan i duhovit izlagač širokog znanja, pa su naši striponauti štošta naučili, dobro se nasmijali i dobili par korisnih životnih savjeta. Druženje s Daliborom Talajićem bilo  je organizirano u okviru projekta "Stripovi su knjige!".
 

 [više]

Druženje s Nikolom Čižmešijom

Autor: Andrija Mijačika, 29. 4. 2022. 08:07

26.4.2022. - U okviru projekta "Stripovi su knjige!" naši su striponauti dobili priliku družiti se i popričati s mladim stripašem Nikolom Čižmešijom. Zahvaljujući iznimnom talentu i predanom radnu Nikola zadnjih nekoliko mjeseci crta Batmana i ostale superjunake za veliku izdavačku kuću DC. Tijekom zanimljivih sat vremena Nikola je striponautima ispričao kako je uspio doći do ovako prestižnog angažmana, kako se uopće počeo baviti stripom, opisao proces nastanka jedne stripovske table i otkrio još ponešto o svom zanatu. Kliknite "više" za još fotografija s druženja...

 [više]

Gledali smo novog Batmana

Autor: Andrija Mijačika, 6. 4. 2022. 08:14

4.4.2022. - Striponauti su danas pogledali odličnog i uzbudljivog novog Batmana. Uz obilje atmosfere i akcije tri sata filma nikome nisu bila previše.

 

 [više]

Počele su radionice izrade stripova!

Autor: Andrija Mijačika, 29. 3. 2022. 17:24

29.3.2022. - Naši su striponauti počeli crtati stripove uz pomoć poznatog stripaša Tihomira Tikulina - Tice. Ovo je prva u seriji radionica koje će se provesti u našoj ustanovi i COO Dubrava. Imamo zaista sreću što će naše striponaute u ovoj avanturi voditi majstor zanata kakav je Tico!
 

 [više]

Prvo susret svih striponauta!

Autor: Andrija Mijačika, 29. 3. 2022. 17:19

25.3.2022. - Održan je prvi susret striponauta iz Dubrave i Slave Raškaj. Lijepo smo se podružili i isplanirali buduće zajedničke aktivnosti. Također, pogledali smo kratki dokumentarac o Daliboru Talajiću, što nam je priprema za s njim planirani susret. Da tada u planu imamo radionicu stripa s Tihomirom Tikulinom Ticom, susret s Irenom Jukić Pranjić i još poneko iznenađenje.
 

 [više]

Gledali smo Huligana

Autor: Andrija Mijačika, 25. 3. 2022. 17:28


                                                      fotografija preuzeta s www.mala-scena.hr

25.3.2022. - Danas je grupa naših srednjoškolaca pogledala predstavu Huligan. Predstava je intenzivna, potresna i poučna. Učenici su iz kazališta izašli pod snažnim dojmom, a zbog izuzetno uvjerljivog nastupa Matije Šakoronje skoro pa nisu bili sigurni jesu li gledali glumačku izvedbu ili pravu ispovijest. Od srca preporučujemo!
 

 [više]

Stripovi u nastavi hrvastkog jezika

Autor: Andrija Mijačika, 26. 1. 2022. 17:08

24.1.2022. - U okviru projekta "Stripovi su knjige!" odradili smo korelaciju s nastavom hrvatskog jezika. Učenici 1. i 3. razreda srednje škole osvježili su i produbili svoje znanje o stripu i njegovoj povijesti. Bilo je vremena i za diskusiju, zaključak koje je: "Stripovi su zabava i umjetnost, za cure i dečke, za mlade i odrasle!".
 

 [više]

Striponauti

Autor: Andrija Mijačika, 13. 1. 2022. 16:06

S ponosom predstavljamo našu cjelovitu ekipu Striponauta! Striponauti će u okviru projekta "Stripovi su knjige!" stripove čitati, o njima će razgovarati te će ih čak i sami stvarati. Pored naše ustanove u Projektu sudjeluju Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava i Udruga Crtani romani šou. Projektne aktivnosti možete pratiti na: https://www.facebook.com/stripovisuknjige
 

 [više]

Idemo u kino!

Autor: Andrija Mijačika, 21. 10. 2021. 13:30

21.10.2021. - Posjetom učenika 1. i 3. razreda srednje škole kinu Cinestar Zagreb u Branimir mingle mallu, pod vodstvom školskog knjižničara, provedena je kurikulumska aktivnost "Idemo u kino!". Učenici su se zabavili uz uzbudljivi drugi nastavak filma Venom.
 

 [više]

STRIPOVI SU KNJIGE!

Autor: Andrija Mijačika, 7. 5. 2021. 16:26

 

Predstavljamo promotivni video za naš novi projekt "STRIPOVI SU KNJIGE!". Projekt smo pripremili i planiramo ga provesti u sljedećoj školskoj godini u suradnji s udrugom Crtani Romani Šou. Cilj Projekta je potaknuti interes za čitanje i radost čitanja u djece i mladih uz pomoć - STRIPOVA. (Hvala Lani, Bajri, Leonardu i Oliveru na hrabrosti i strpljenju 👍)
 

 [više]

Nagrade za najčitatelje

Autor: Andrija Mijačika, 24. 11. 2020. 15:42

Iako je zbog okolnosti, na žalost svih knjigoljubaca, ovogodišnji Interliber otkazan, mi nismo propustili priliku da Mjesec hrvatske knjige dostojno privedemo kraju nagrađivanjem dvije naše najčitateljice i dva najčitatelja. Kao i prošle godine, nagrade smo pripremili uz pomoć nakladnika Fibra i knjižare Hoćuknjigu, pa im ovim putem zahvaljujemo na podršci. Ekipa iz Hoćuknjigu je za cure pripremila sadržajne poklon-vrećice, a Fibra je dečkima poklonila majice sa stripovskim motivima. Da su naši najčitatelji zadovoljni poklonima najbolje svjedoči priložena fotografija…
 

 [više]

Kino pod maskama

Autor: Andrija Mijačika, 25. 9. 2020. 18:34

25.9.2020. – Grupa učenika 1. razreda naše srednje strukovne škole, u pratnji školskog knjižničara, pogledala je iznenađujuće zanimljive i uzbudljive Nove mutante u kinu Cinestar Zagreb (Branimir Centar). Ova posebna školska kino projekcija bila je organizirana u skladu s epidemiološkim smjernicama: između ostalog, naša je grupa bila sama u kino dvorani, čak štoviše, u cijelome kinu. Za neke je učenike (ali i nastavnike u pratnji) ovo bio prvi posjet kinu nakon duuugo vremena, pa je doživljaj bio utoliko posebniji :)
 

 [više]

Autor: Andrija Mijačika, 1. 9. 2020. 10:15


 

 [više]

Dodijeljene su nagrade za najbolje video-recepte

Autor: Andrija Mijačika, 6. 5. 2020. 11:28

5. svibnja 2020. - Nagradama smo razveselili učenike koji su osvojili prva tri mjesta u našem #ostanidoma natjecanju za video recepte. Naš mobilni tim (pedagoginja, knjižničar, vozač) dostavio je nagrade Klari, Isatu i Tei, uz poštivanje svih mjera opreza. Na poveznicama u nastavku možete vidjeti nagrađene video recepte, kao i video dodjele nagrada. Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali!

1. mjesto - KLARINE JAFFA KUGLICE: https://youtu.be/IRmCj5noe1A
2. mjesto - ISATOVA PITA OD SIRA: https://youtu.be/-znQ62OfSvw
3. mjesto - TEINI ČUPAVCI: https://youtu.be/90KkQz3_KXE

DODJELA NAGRADA: https://youtu.be/TLfwx533z6g
 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 

Zero Waste Catering Lab

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE TOGETHER

UNSTOPPABLE TOGETHER

BLOG PROJEKTA

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju