preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

Vijesti

Susret učenika s Rosie Kugli

Autor: Andrija Mijačika, 13. 11. 2019.

  

Dana 12. studenog 2019. u školskoj knjižnici Centra upriličen je susret i razgovor učenika srednje škole s autoricom knjiga za mlade Rosie Kugli. Susret je bio potaknut interesom učenika za roman „Dvije crte plavo“ i za istoimenu predstavu, nastalu po romanu. Knjiga i predstava bave se problemom maloljetničke trudnoće, a obje su kod naših učenika izazvale iznimno pozitivne reakcije. Štoviše, sama knjiga je u školi proizvela pravu čitalačku pomamu, kako zbog svoje teme tako i zbog pristupačnog stila i vješto izložene priče. Tijekom razgovora s gospođom Kugli učenici su doznali nešto više o njenom spisateljskom radu i izvorima inspiracije, o tome što ju motivira na pisanje i zašto piše knjige za mlade. Naravno, razgovor je postao najzanimljiviji upravo kad se dotakao romana „Dvije crte plavo“, čija tema toliko zaokuplja djevojke i mladiće srednjoškolskog uzrasta.

Zahvaljujemo gospođi Kugli što nas je posjetila, radujemo se njezinim novim knjigama i nadamo se skorom ponovnom susretu!
Korisno
Lista linkova je prazna
Lista linkova je prazna
ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju