preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

Izvannastavne aktivnosti
U osnovnoj školi:

Stolni tenis, mali nogomet, odbojka, rukomet, plivanje, klizanje, čitaonica i igraonica, vjeronaučne aktivnosti, informatika, ritmičko plesna grupa Vibracije, cvjećarstvo, domaćinstvo, mali zbor i orkestar, male ručne spretnosti, mladi tehničari, keramičarska radionica, izrada lutaka.

 

U Srednjoj strukovnoj školi:

Stolni tenis, mali nogomet, rukomet, dramska družina, plesna grupa, vjeronaučne aktivnosti, učenička zadruga, informatika, klizanje, novinarska grupa.

 

PLAN RADA IZVANNASTAVNIH AKTIVNOSTI

 

 1. Plesna grupa                                     Đurđica Šakić
 2. Prva pomoć                                        Irena Waigand
 3. Školsko sportsko društvo                Angel Naumovski
 4. Klizanje                                              Dajana Ivković
 5. Novinarska grupa                             Brigita Jerić i Andrija Mijačika
 6. Dobrovoljno darivanje krvi              Božica Veršić
 7. Medijska i audio-vizuelna kultura  Božica Veršić i Andrija Mijačika
 8. Planinarska skupina                        V. Čakarić, Ž. Margetić, Z. Bodrožić
 9. Catering                                              D. Vajs, G. Žanko, B. Tavčar
 10. Eko iskorak                                        Lidija Patalen

 

Plesna grupa 

U plesnoj grupi nastupa desetak učenica. Broj učenika se mijenja ovisno o afinitetima učenika i interesu. Vježbanje se provodi uvijek u poslijepodnevnim satima.

Cilj aktivnosti je promicanje plesa i plesne aktivnosti među mladima. Stvaranje samopouzdanja, samopoštovanja, razvoj interesa, motivacije i sposobnosti, poštivanje timskog rada. Osposobiti učenike za primjenu teorijskih i motoričkih znanja koji omogućuju samostalni ples.

Catering

Ima za cilj razvoj i primjenu znanja i vještina prema potrebama cateringa. Učenici pod vodstvom profesorica pripremaju i poslužuju hladna i topla jela, slastice, napitke, te serviraju i poslužuju. Kroz ovu aktivnost potiće se samopouzdanje u radu i razvijaju vještine struke, te komunikacija sa gostima i primjena bontona.

Školsko sportsko društvo

Brojne sportske aktivnosti koje provode srednjoškolci pod vodstvom su prof. Angela Naumovskog i Zdenka Bodrožića. Od sportova to su mali nogomet, stolni tenis, plivanje, planinarenje, rukomet, atletika. Sve aktivnosti provode se u Nazorovoj 47 u sportskoj dvorani i na otvorenim terenima. Broj učesnika je različit, ovisno o afinitetima učenika, fizičkoj i psihičkoj pripremljenosti za nastupe i sl. 

Osnivanje novinarske grupe

Ima za cilj strukturirati slobodno vrijeme učenika te im pomoći pronaći načine da budu kreativni, da artikuliraju svoje interese i razviju sposobnosti, a sve kroz slijedeće sadržaje:

 • istraživanje i obrada aktualnih tema iz školskog života i života mladih
 • pisanje tekstova, reportaža
 • razvoj jezične kulture i komunikacije te osobnog stila
 • korištenje IT-alata u pisanju i obradi tekstova i ostalih materijala
 • predstavljanje stvaralaštva javnosti putem Interneta, školskog lista

Grupa za medijsku i audio-vizualnu kulturu

Grupa ima za cilj razvoj medijske i opće kulture kod učenika, s posebnim naglaskom na izgradnji estetskog senzibiliteta, te samostalnog promišljanja i kritičkog odnosa spram stavova i informacija koje se plasiraju kroz najširi spektar audio-vizualnih medija - od dnevnih tiskovina, preko televizije i filma, do Interneta.

Eko iskorak

Posebna pozornost posvećuje se razvrstavanju i zbrinjavanju otpada, racionalnom korištenju resursa i uređenju okoliša. Povezuju se teorijske spoznaje s nizom praktičnih koraka i aktivnosti s ciljem uređenja i zaštite okoliša.

Planinarska skupina

Ima za cilj stvaranje navika korisnog provođenja slobodnog vremena, utvrditi i proširiti znanja iz ekologije, razviti bolje socijalne interakcije među učenicima. Skupina upoznaje hrvatski kraj i park prirode Medvednica, te njegove osobitosti, snalaženje i orijentaciju u prirodi. Potiće i njeguje ljubav prema prirodi i razvija ekološku svijest, razvija suradnički odnos, kolegijalnost i toleranciju.

Prva pomoć

Ova aktivnost ima za cilj razvijati kod učenika humanost, navikavati ih na nužnost pomaganja drugima.

Obuka se provodi u dva stupnja:

 1. Stupanj, temeljni, provodi se u školi. U program obuke uključuje se 15 učenika drugih razreda i prolaze temeljnu obuku u trajanju od 10 nastavnih sati.
 2. Stupanj, napredni dio obuke održava se u Domu Crvenog Križa u Novom Vinodolskom, gdje učenici kroz tri dana prolaze 20 satnu obuku.

Dobrovoljno darivanje krvi

Dobrovoljno darivanje krvi, akcija koja traje već niz godina u Centru pod vodstvom je prof. Božice Veršić. U akciju dobrovoljnog darivanja krvi uključuju se uz učenike i nastavnici. Akcija se organizira 3 puta godišnje.

Cilj:

 • učenicima osvijestiti važnost dobrovoljnog darivanja krvi i usaditi volju za pomaganjem bližnjima
 • osvijestiti važnost redovite kontrole vlastitoga zdravlja
e-Dnevnik
Lista linkova je prazna
Publikacije

‹

Letak CZSS-a

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

Korisni linkovi
Kalendar
« Travanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju