preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb

 

 

HACCP plan (dijagram toka procesa)

Plakat pripremila: Gordana Žanko, ing.preh.teh

HACCP je akronim, engl. HAZARD ANALYSIS AND CRITICAL CONTROL POINT, što znači analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka. To je proces koji pomae u provedbi preventivne samokontrole higijenskih uvjeta u rukovanju sa hranom.

Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Zagreb kao obveznik provedbe primjenjuje HACCP načela kroz primjenu u radu na praktičnoj nastavi, te uvođenje i održavanje u institucionalnoj kuhinji.

S učenicima se teoretski obrađuju načela HACCP-a, te praktično primjenjuju u praksi:

·         Izrada i provedba analiza opasnosti (Hazard Analysis)

·         Chek-lista kritičnih kontrolnih točaka (Critical Control Points)

·         Identificirati i uspostaviti granične vrijednosti (Critical Limits)

·         Uspostava nadzora CCP-a (Monitoring)

·         Korektivne mjere (Corective Actions) u slučajevima kada CCP zakaže

·         Postupak za verificiranje uspješnosti HACCP sustava

·         Uspostava dokumentacije koja će evidentirati tehničko-tehnološke procese

Priloženi dokumenti:
ugostiteljstvo.jpg
HACCP poster 1.pdf


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Zero Waste Catering Lab

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE

UNSTOPPABLE 2023
BLOG PROJEKTA

UNSTOPPABLE 2022
BLOG PROJEKTA

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju