preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 

Kandidati s teškoćama u razvoju od 25. svibnja do 11. lipnja 2018. godine javljaju se uredu državne uprave u županiji odnosno Gradskome uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba koji će im pomoći u odabiru srednje škole koja provodi jedan od programa za koji je kandidat dobio stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. 

Tom prilikom roditelji i kandidat iskazuju svoj odabir liste prioriteta prema programima koje je Hrvatski zavod za zapošljavanje naveo u svome stručnom mišljenju - roditelji će upisnom povjerenstvu ureda državne uprave na predviđenom obrascu navesti obrazovne programe i srednje škole koje izvode te programe redom kako bi željeli da ih kandidat upiše. Na navedenom obrascu roditelj i kandidat mogu navesti onoliko škola koliko ih izvodi navedene programe. Potom će upisno povjerenstvo ureda državne uprave u sustav NISpuSŠ unijeti navedene odabire za pojedine kandidate. Kandidati će na stranici upisi.hr kada se prijave imati karticu Moj odabir (UDU), na kojoj će vidjeti programe koje im je unio ured državne uprave. Nakon ovog postupka zatvorit će se mogućnost unosa odabira, a navedeni kandidati rangiraju se na zasebnim ljestvicama poretka temeljem ostvarenog ukupnog broja bodova utvrđenog tijekom postupka vrednovanja, u programima obrazovanja za koje posjeduju stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. 

 

Uvjeti upisa u Srednju školu Centra "Slava Raškaj" - 1. razred

U Srednju strukovnu školu Centra mogu se upisati isključivo učenici s teškoćama u razvoju.

Kandidati s teškoćama u razvoju su kandidati čije su teškoće u razvoju utvrđene u postupku vještačenja u sustavu socijalne skrbi tijekom pohađanja najmanje jednoga od posljednja četiri razreda osnovnog obrazovanja i/ili su osnovnu školu završili prema rješenju ureda državne uprave u županiji odnosno Gradskoga ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba o primjerenom obliku školovanja.

Kandidat s teškoćama u razvoju ima pravo izravnoga upisa u programe obrazovanja za koje posjeduje stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, te ako zadovolje na ispitu sposobnosti i darovitosti u školama u kojima je to uvjet za upis.

Za ostvarenje prava izravnoga upisa kandidat obvezno prilaže: 

- rješenje ureda državne uprave u županiji odnosno Gradskoga ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba o primjerenom obliku školovanja u osnovnoj školi;

- stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o sposobnostima i motivaciji učenika

Uz navedeno potrebno je predati zahtjev za priznavanje prava na cjelodnevni / poludnevni boravak, odnosno tjedni smještaj u nadležni Centar za socijalnu skrb prema mjestu prebivališta.

Potrebna dokumentacija je:

1. Upisnica

2. zahtjev za prijam Centra za socijalnu skrb prema prebivalištu učenika;

3. svjedodžbe petog, šestog, sedmog i osmog razreda osnovne škole;

4. list profesionalne orijentacije (izdaje ga Zavod za zapošljavanje prema mjestu prebivališta nakon provedene obrade-za novo zanimanje na razini srednje stručne spreme);

5. domovnica;

6. rodni list;

7. nalaz i mišljenje tijela vještačenja;

8. rješenje o ostvarenom pravu na skrb izvan vlastite obitelji.

Komisija za prijam i otpust korisnika donosi Odluku o prijamu isključivo temeljem zahtjeva Centra za socijalnu skrb prebivališta roditelja kojem je potrebno priložiti nalaz i mišljenje Prvostupanjskog tijela vještačenja.

 

Napomena:

Prijavu upisa potrebno je napraviti elektronskim putem.

Snimka webinara (19:06 minuta) o upisu učenika s teškoćama u razvoju

 

 

 

 

Lista linkova je prazna
Publikacije

‹

Letak CZSS-a

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

Korisni linkovi
Kalendar
« Svibanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju