ZERO WASTE CATERING LAB – Prezentacija projektnih rezultata
Dana 22.1.2024. održana je prezentacija rezultata ostvarenih u našem projektu Zero Waste Catering Lab u restoranu Oaza- Joyful Kitchen.
Dragim suradnicima i predstavnicima državnih, gradskih institucija i medija, predstavili smo naše uzbudljivo putovanje u međunarodnom Erasmus+ projektu, koji smo kao nositelji konzorcija pokrenuli prije 26 mjeseci, zajedno sa partnerima iz Italije, Slovenije, Belgije i Hrvatske.
Izuzetno smo ponosni na sve sudionike projekta, a posebno na učenike koji su s mnogo radoznalosti i kreativnosti istraživali mogućnosti održivog ugostiteljstva. Naši kuhari i slastičari predstavili su e-knjigu ZW Catering lab koja uključuje video recepte i savjete kako pripremati jela na način koji čuva okoliš, te kako pakirati i transportirati namirnice na održiv način. Inspirirali su nas svojim doživljajima tijekom LTT putovanja u Italiji i Belgiji i prenijeli neke kulinarske zero waste trikove i savjete..
Na prezentaciji su svoja iskustva na panelu podijelili sudionici koji su se uključili u našu Zero Waste aplikaciju koja povezuje dionike u procesu od proizvodnje hrane do prodaje iste u ugostiteljskim objektima. Ispričali su nam sa kojim se izazovima nose, te podržali inicijativu važnosti međusobnog učenja i povezivanja.
Svi projektni rezultati dostupni su na našoj web stranici: http://zerowastecatering.eu/
U projektu su kreirani :ZW e-knjiga uz video recepte, te ZW catering lab aplikacija koja povezuje ugostitelje, lokalne proizvođače i goste (naručitelje hrane) u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji i Belgiji, a sve u cilju razvijanja eko stilova života.
Sretni smo što je projekt polučio tako vrijedne i korisne rezultate, a posebno što smo stekli nove suradnike i prijatelje u Hrvatskoj i inozemstvu!
Hvala HRT-u što su nas podržali i objavili priču o našem projektu, koju možete vidjeti na poveznici: https://wetransfer.com/downloads/8c2dac25a68a2486ebf4487eed14cdf620240123
134438/9152c60a3b20738400429c723e7779c620240123134534/a26e95