preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Integracija djece s posebnim potrebama kroz karate sport

Autor: Administrator , 2. 6. 2014.

Dana 27.05.2014. završnim je treningom i prigodnom zabavom uspješno završen projekt „INTEGRACIJA DJECE S POSEBNIM POTREBAMA KROZ KARATE SPORT“ koji je, kao nositelj, od 15. studenoga 2013. do 20. svibnja 2014. godine, provodio karate klub „HERCEGOVINA –ZAGREB“, u suradnji s glavnim partnerom, Centrom za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Zagreb. Projekt je bio financiran od strane Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2013./2014.

Projekt se provodio pod sloganom „KARATE ZA SVE“. U projekt je bilo uključeno više od 50 djece u dobi između 5  i 15 godina... (klikni na više)

Tijekom trajanja projekta organizirano je više od 40 različitih aktivnosti, više od 30 pripremnih i zajedničkih treninga, edukacije, organizacijski sastanci, diseminacija ciljeva projekta u drugim središtima, nastup na natjecanju,  promocija aktivnosti u medijima.

Ostvareni su ciljevi projekta uključivanjem i integriranjem djece iz Centra „Slava Raškaj“ u redovite aktivnosti članova kluba te su se treninzima i postupnim prihvaćanjem sportskih navika unaprijedio njihov svakodnevni život.  Osnažio se osjećaj samopouzdanja, međusobnog poštivanja kod djece iz Centra i kod članova Kluba. Također su se usvojili načini ponašanja koji su specifični za sportske aktivnosti, natjecateljski duh, timski rad. S druge strane, sudionici projekta, izvoditelji, volonteri, javnost, svi su oni upoznati s ovom problematikom i važnošću socijalnih uključivanja svih društvenih skupina i pokretanja ovakvih aktivnosti. U projekt su bili uključeni i pripadnici romske manjine, a tim povodom podršku projektu došao je dati i poznati borac za prava manjina Tofko Dedić Totti, kao i naša poznata humanitarka i bivša Miss Hrvatske, Anica Kovač.

Konačno, vrijedno je istaknuti da su djeca iz Centra imala svoj prvi nastup na natjecanju Zagrebačke karate lige, stvorena su nova prijateljstava između djece iz Centra i Kluba.

Ovim putem K. K. Hercegovina-Zagreb i glavni partner Centar za odgoj i obrazovanje žele se zahvalit svima na podršci u provedbi projekta.

Za sve upite možete se obratit voditelju projekta: Mario Vučić mob. 098 836 318 ili na e-poštu: mariovuci1@gmail.com
Korisno

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju