preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb

 

Cilj projekta „Društvene igre za društvene vještine“ je podržati razvoj psihosocijalnih kompetencija učenika s razvojnim teškoćama srednjoškolskog uzrasta njihovim uključivanjem u stručno vođenu izvannastavnu aktivnost temeljenu na društvenim igrama. Sudjelovanje učenika u strukturiranoj zabavnoj aktivnosti s dodatnim motivirajućim čimbenicima polučit će vrijedne odgojne učinke razvojem socijalnih i psihoemocionalnih vještina neophodnih za uspješnu svakodnevnu ciljno-usmjerenu društvenu interakciju. Dodatne aktivnosti kreativnog značaja tijekom kojih će učenici sami izrađivati prototipove tematski određenih društvenih igara u korelaciji s nastavnim predmetima i međupredmetnim temama obogatit će ovaj projekt pozitivnim obrazovnim ishodima. S obzirom na ciljanu populaciju učenika važan vid projekta je poticaj razvoju životnih vještina, socijalizaciji te podrška osiguravanju jednakih mogućnosti za ovu osjetljivu skupinu mladih osoba.

Projekt je u školskoj godini 2022./2023. sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.


Vijesti

Prezentacija originalne društvene igre

Autor: Andrija Mijačika, 16. 6. 2023. 14:13

16.6.2023. Danas su tri učenice trećeg razreda naše srednje škole ostalim učenicima predstavile prototip originalne društvene igre „Moj restoran“. Anamarija, Sebahat i Viktorija osmislile su i oblikovale ovu društvenu igru s temom otvaranja vlastitog restorana u okviru projekta „Društvene igre za društvene vještine“. Djevojke su oblikovale igraći komplet u cijelosti: od same igre (priča i koncept) do uputa, kartica i figurica. U kratkoj prezentaciji ispričale su priču o nastanku i razvoju igre, nakon čega su je zainteresirani učenici dobili priliku isprobati. Projekt „Društvene igre za društvene vještine“ financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao izvannastavnu aktivnost u školskoj godini 2022./2023.
 


 

 [više]

Prototip druge društvene igre

Autor: Andrija Mijačika, 18. 4. 2023. 15:50

18.4.2023. Intenzivno se radi i na prototipu druge originalne društvene igre. Ovaj je prototip tematski blizak prvome, ali su pravila nešto drukčija.
 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Zero Waste Catering Lab

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE

UNSTOPPABLE 2023
BLOG PROJEKTA

UNSTOPPABLE 2022
BLOG PROJEKTA

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju