preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb

Učenička zadruga Slavuji

Naša zadruga je članica HUUZ (Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva) i „Slavuji“ okupljaju sve vas - naše drage „slavuje“ svih naraštaja - koji želite izraziti svoju kreativnost u zabavnom okruženju.

"Slavuji" trenutno imaju 7 sekcija:

ZELENA SEKCIJA – voditelj: Mislav Borovec; članovi: Mirela Berglez, Andrea Kostlivy Strasser

TRADICIJSKE IGRAČKE – voditelj: Damir Jagić

MEDIJSKA SEKCIJA – voditeljica: Beáta Kovács; član: Domagoj Augusta

KERAMIČARSKA SEKCIJA – voditeljica: Miljenka Dragojević; član: Domagoj Rogina

KROJAČKA SEKCIJA – voditeljica: Katarina Pavlak; članice: Ruža Živković, Anita Budimir

DRVNA SEKCIJA – voditeljica: Miljenka Dragojević; član: Darko Veverec

ZERO WASTE SEKCIJA – voditeljica: Nina Cesarec, članice: Dajana Ivković, Brigita Jerić
 


Aktivnosti Slavuja

Autor: Administrator , 11. 6. 2021. 10:41

 [više]

Posjet Slavuja Riperaju

Autor: Administrator , 10. 5. 2021. 10:47

 

 [više]

Donacija Tekstilprometa d.d.

Autor: Administrator , 19. 4. 2021. 14:17

Tekstilpromet d.d., veletrgovac tekstila u Republici Hrvatskoj, donirao je krojačkoj sekciji Učeničke zadruge „Slavuji“ preko 70m tekstila. Ovom donacijom Tekstilpromet d.d. je podržao rad naše Zadruge te osigurao našim zadrugarima različite materijale s kojima će moći nastaviti rad i proizvodnju različitih artikla. Veliko hvala Tekstilprometu d.d. na podršci i doniranom materijalu.
 

 [više]

Uskrsna prodajna izložba radova UK "Slavuji"

Autor: Administrator , 1. 4. 2021. 14:16

 

1.4.2021. -  Naša je Učenička zadruga „Slavuji“ povodom Uskrsa organizirala prodajnu izložbu na kojoj je prezentirala rezultate rada svojih sedam sekcija. Svi članovi su vrijedno radili: sakupljali, pripremali, obrađivali, osmišljavali, oplemenjivali, oblikovali i ukrašavali prigodne uratke. Svaka je sekcija izradila vrlo maštovite i korisne poklone, a pod stručnim vodstvom dizajnera keramike Borne Jerića izrađene su i unikatne šalice i posude za cvijeće. Posjećenost je bila iznenađujuća i svatko je pronašao neki poklon za sebe ili za svoje bližnje.

Prodaja je bila uspješna. Prikupio se iznos od:
Još više zabave, druženja, radosti i smijeha,
Novih prijateljstava i vrijednih znanja,
Puno kreativnosti i uzajamne podrške,
I sve to to obojeno veseljem i riječima podrške
Za daljnje stvaranje :)
 

 [više]

Izrada Uskrsnih ukrasa

Autor: Administrator , 31. 3. 2021. 14:15

 

Dana 29. ožujka 2021. učenici 2. b razreda su u sklopu Zero Waste sekcije naše Učeničke zadruge izradili uskrsne ukrase. Plastične kutijice i tanjuri, vreće za otpad, stara odjeća i drugi otpad, pretvorene su u predivne ukrase za Uskrs. Učenici su izrazili svoju kreativnost i entuzijazam u izradi navedenih ukrasa, pokazujući tako da brinu o okolišu. Naši učenici vas potiču da se priključite hvalevrijednoj akciji izrade ukrasa od otpada i davanja drugog života bačenim predmetima!
 

 [više]

Posjet "Riperaju" u Rijeci

Autor: Administrator , 31. 3. 2021. 14:14

 

„Riperaj“ je pokrenut kao projekt Komunalnog društva Čistoća u Rijeci i predstavlja mjesto gdje građani mogu besplatno popraviti neispravne sitne kućanske uređaje, oštećeni namještaj, odjeću, igračke i sl. uz pomoć stručnog majstora. Također, tu se održavaju radionice na kojima se uči kako od odbačenih predmeta možemo napraviti nešto novo za upotrebu. „Riperaj“ je prvi takav projekt u Hrvatskoj.

Učenike i nastavnike Centra ljubazno su dočekale voditeljice radionica Mirta i Bia, a tu je bio i majstor Zdravko. Pokazali su nam kako neispravne i odbačene stvari mogu ponovno imati upotrebnu vrijednost, a često se i doniraju potrebitima. Bilo je zanimljivo vidjeti kako od stare majice nastaje torba, stare knjige su poslužile kao dio lampe, od stare dječje dekice je nastala plišana igračka i još puno toga mogli smo vidjeti i naučiti izrađivati. Uvjerili smo se da se „Riperaj“ samim postojanjem i provođenjem aktivnosti ostvaruje glavni cilj projekta Zero Waste, a to je smanjenje otpada u gradu.

Puno smo naučili od svojih domaćina i ponijeli sa sobom ideju o provođenju Zero Waste aktivnosti u školskoj učeničkoj zadruzi Centra.

Naš su posjet popratili i lokalni mediji: https://riportal.net.hr/svi-ga-zele-vidjeti-riperaj-posjetili-ucenici-centra-za-odgoj-i-obrazovanje-slava-raskaj/
 

 [više]

Zelena sekcija u akciji...

Autor: Administrator , 26. 3. 2021. 14:07

 

Zelena sekcija Slavuja krenula je u akciju!

 [više]

Krojačka sekcija Slavuja počela s radom...

Autor: Administrator , 25. 3. 2021. 14:06

 

Dragi „slavuji“ i svi koji će „slavujima“ tek postati - krojačka sekcija se ozbiljno zaigrala i proizvela svoje prve višekratne vrećice! Ovim putem vam predstavljamo naše vrijedne krojačke „slavuje“: Katarinu Pavlak, Ružu Živković i Anitu Budimir… Čestitamo im na uspješnom radu i hvalevrijednom prvom uratku!
 

 [više]

Učenička zadruga "Slavuji" opet aktivirana!

Autor: Administrator , 25. 3. 2021. 14:04

Učenička zadruga našeg Centra „Slavuji“ ponovno je aktivirana!

Naša zadruga je članica HUUZ - Hrvatske udruge učeničke zadruge i „Slavuji“ okupljaju sve vas - naše drage „slavuje“ svih naraštaja - koji želite izraziti svoju kreativnost u zabavnom okruženju.

Tijekom vremena iskazan je pojačani interes za obogaćivanjem novim sekcijama i sadržajima, stoga je naša Ravnateljica sazvala inicijalni sastanak, na kojemu je izabrana predsjednica Zadruge - Brigita Jerić te su prihvaćeni prijedlozi novih sekcija i njihovih voditelja.

Uz postojeću keramičarsku sekciju, sekciju izrade nakita i sekciju estetskog uređenja Centra, proučite popis novih sekcija, preispitajte svoje stvaralačko umijeće. Čak i ako nemate iskustva, ali imate želju i volju – odvažite se i priključite u neku od ponuđenih sekcija. U svakoj sekciji ste dobrodošli, a ako poželite, možete istovremeno i u više njih!

Zabavljajmo se usvajajući nova znanja i vještine, stvarajmo zajedno, „zapjevajmo“ kroz naše kreativne uratke složno kao „Slavuji“!

ZELENA SEKCIJA – voditelj: Mislav Borovec; članovi: Mirela Berglez, Andrea Kostlivy Strasser

TRADICIJSKE IGRAČKE – voditelj: Damir Jagić

MEDIJSKA SEKCIJA – voditeljica: Beáta Kovács

KERAMIČARSKA SEKCIJA – voditeljica: Miljenka Dragojević; član: Domagoj Rogina

KROJAČKA SEKCIJA – voditeljica: Katarina Pavlak; članice: Ruža Živković, Anita Budimir

DRVNA SEKCIJA – voditeljica: Miljenka Dragojević; član: Darko Veverec

ZERO WASTE SEKCIJA – voditeljica: Nina Cesarec, članice: Dajana Ivković, Brigita Jerić

Za ostale informacije i upute na raspolaganju su vam svi „slavuji“ - voditelji i članovi sekcija, kao i vaši nastavnici, profesori, odgajatelji...
 

 [više]

 Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 

Zero Waste Catering Lab

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE TOGETHER

UNSTOPPABLE TOGETHER

BLOG PROJEKTA

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju