preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 > Vijesti

Street Workout za sve

Autor: Administrator , 20. 8. 2015.

Nakon što smo konkurirali na natječaju za sufinanciranje sportsko-rekreativnih aktivnosti u 2015. godini, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodijelilo nam je sredstva namijenjena za realizaciju projekta pod nazivom „STREET WORKOUT ZA SVE“...

Projekt „STREET WORKOUT ZA SVE“ provodit će Centar „Slava Raškaj“ u suradnji sa street-workout udrugama „BarHazard“ i „Ulična braća“.

Street workout je način vježbanja na spravama u otvorenim prostorima u kojem se koriste elementi sportske gimnastike, akrobatike i niz drugih atraktivnih načina vježbanja s ciljem postizanja zdravlja, boljeg izgleda i druženja. Street Workout je nastao u SAD-u a u Hrvatskoj postoji niz godina gdje je i formiran street workout savez kao i niz udruga s kojima ćemo surađivati.

Primarni cilj programa je poticanje i usmjeravanje na zdrav, optimalan i kompletan biopsihosocijalni rast i razvoj mladih srednjoškolskog uzrasta. Sekundarni je cilj promicanje zdravog načina života i sportsko-rekreativnih aktivnosti u lokalnoj zajednici. Navedeni primarni cilj realizirat će se provođenjem inovativnog programa sportskih aktivnosti kroz koji će se stručno kineziološki prilagoditi i s odgojno-obrazovnim ciljevima uskladiti elementi aktivnosti poznate pod nazivom street workout/ulično vježbanje.

Program će se realizirati od rujna do prosinca  2015. godine na novoizgrađenom Street Workout parku u dvorištu srednje strukovne škole u Ilici a na sudjelovanje će biti pozvani i mladi iz lokalne zajednice i susjednih srednjih škola.
Korisni linkovi
 

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE TOGETHER

UNSTOPPABLE TOGETHER

BLOG PROJEKTA

UNSTOPPABLE POWER

UNSTOPPABLE POWER

BLOG PROJEKTA

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju