preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

 

PROGRAM OSNOVNOŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA
poster

Centar "Slava Raškaj" Zagreb bavi se rehabilitacijom, odgojem i obrazovanjem djece i mladeži oštećenog sluha i govora te djece s komunikacijskim poteškoćama s ciljem da postanu sretne, nezavisne i odgovorne osobe. Pružanjem stručne pomoći korisnicima i njihovim obiteljima, pomažemo razvoj komunikacijskih i životnih vještina koje će im omogućiti da postanu sretne, samostalne i nezavisne osobe uključene u život.

Tijekom godine mijenja se broj djece zbog uključivanja novih učenika ili odlaska, odnosno premještaja naših učenika u redovne sustave ili druge institucije. Razvoj svakog pojedinog djeteta navodi na preispitivanje i promišljanje o primjerenim stručnim postupcima. Višestruke i naglašene teškoće neke djece iziskuju reorganizacije grupa, te zahtijevaju prilagodbe svih koji su uključeni u proces edukacije i rehabilitacije.

Važno je da se sve odluke donose s odgovornošću stručnih radnika uz prethodni dogovor s roditeljima, a sve u najboljem interesu svakog pojedinog djeteta.

Sukladno Pravilniku o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju, po čl.12. (''Učenici s većim teškoćama u razvoju osnovno školovanje ostvaruju u posebnim organizacijama odgoja i obrazovanja'')  nastavni program u osnovnoj školi Centra je Posebni program koji može biti :
a)    Prilagođeni program
b)    Posebni program - za djecu s većim teškoćama u razvoju, te za učenike sa sniženim intelektualnim sposobnostima  
c)    Posebni program - za učenike na stupnju umjerene i teže mentalne retardacije

U školi se provode različite izvannastavne aktivnosti, u kojima učenici sudjeluju prema svojim afinitetima: Briga o sebi, Baletna predstava u HNK, Čitalačka grupa, Vjeronaučne aktivnosti, Komunikacija, Informatika, Ručne spretnosti, Likovna radionica.
Izborni predmeti u osnovnoj školi su Vjeronauk i  Informatika.

Učitelji u razrednoj nastavi: Rozeta Uzelac, Marija Klišmanić, Alida Petani, Martina Gorup, Nataša Šola, Andreja Tenžera, Snježana Kasal, Renata Dabelić

Učitelji u predmetnoj nastavi:
        Nataša Ozimec Patafta – hrvatski jezik, engleski jezik
        Ružica Kežman – matematika
        Ivana Godler Gašperov – glazbena kultura
        Vanda Župančić – likovna kultura, tehnička kultura
        Ivan Krolo – povijest, geografija
        Mirela Gracin(zamjena Lidija Patalen) – priroda, biologija, kemija
        Zdenko Ljubić – tehnička kultura, fizika
        Zdenka Matoic – vjeronauk
        Irena Krajnović (zamjena Nataša Bajza) – informatika
        Angel Naumovski – tjelesno zdravstvena kultura

MISIJA. Bavimo se odgojem i obrazovanjem djece u cilju razvijanja samoodgovornosti,    samopoštovanja i samostalnosti.
Pružajući stručne usluge i podršku osobama oštećena sluha i njihovim obiteljima, potičemo razvoj komunikacijskih i životnih vještina.
Cilj našega rada je pomoći svakom djetetu da izraste u zadovoljno dijete, jer je to preduvjet za razvoj odgovornog i kreativnog čovjeka.

Priloženi dokumenti:
osnovna skola.jpg


Korisno
Lista linkova je prazna
Lista linkova je prazna
ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE WITH YOU

UNSTOPPABLE WITH YOU

BLOG PROJEKTA


 

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju