preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb

Slavimo život zajedno

Projekt Slavimo život zajedno provodi se temeljem poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“. Cilj Projekta je rekonstruirati, prilagoditi i opremiti socijalnu infrastrukturu Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Zagreb i Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac za pružanje izvaninstitucijskih usluga s ciljem prevencije institucionalizacije i razvoja mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici. Projektom će se osigurati kvalitetniji odgovor na rastuću potrebu za pružanjem usluga boravka, rane intervencije, psihosocijalne podrške te pomoći pri uključivanju u programe odgoja i redovitog obrazovanja za djecu i mlade s teškoćama u razvoju te odrasle osobe s invaliditetom.

Između ostalog, Projektom će se riješiti dugogodišnji problem neadekvatnog građevinskog stanja dijela zagrade Centra „Slava Raškaj“ Zagreb u Nazorovoj 47 - građevinski će se obnoviti školsko krilo zgrade, što uključuje obnovu fasade i krovišta te unutrašnje radove: ugradnja nove stolarije, klimatizacijskog sustava, uređenje instalacija i sanitarnih čvorova, opremanje namještajem i specijaliziranom opremom. Pored toga, na zelenoj površini iza zgrade Centra uredit će se senzorni park površine oko 1.000 m² te će se nabaviti transportno vozilo neophodno za provedbu aktivnosti psihosocijalne podrške i ostalih izvaninsitutcijskih usluga.

Centar „Slava Raškaj“ Zagreb je nositelj Projekta, a partneri su Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac i Društvo za socijalnu podršku. Kao partner, Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac nabavit će transportno vozilo i specijaliziranu opremu za provedbu izvaninstitucijskih usluga. Društvo za socijalnu podršku sudjelovat će u provedbi edukacija na temu osiguravanja pristupačnosti usluga osobama s invaliditetom, ravnopravnosti spolova, nediskriminacije pripadnika nacionalnih manjina, ekološke održivost itd., u koje će se uključiti djelatnici i članovi obitelji korisnika Centra „Slava Raškaj“ Zagreb i Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac. Također, djelatnici obaju Centara uključit će se u specijalizirane edukacije za pružanje izvaninstitucijskih usluga.

Projekt se u potpunosti financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 13.112.440,00 kuna. Provedba je započela 4. lipnja 2019. ugovaranjem usluga pomoći u pripremi dokumentacije za prijavu projekta na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava, a ukupno trajanje projekta je 36 mjeseci.

VIZUALIZACIJE PROJETNOG ZAHVATA NA ADRESI ULICA VLADIMIRA NAZORA 47

1. Ogledna soba za korisnike predškolskog uzrasta

2. Senzorni park

 


 


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Zero Waste Catering Lab

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE

UNSTOPPABLE 2023
BLOG PROJEKTA

UNSTOPPABLE 2022
BLOG PROJEKTA

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju