preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

Program osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja

Centar "Slava Raškaj" Zagreb bavi se rehabilitacijom, odgojem i obrazovanjem djece i mladeži oštećenog sluha i govora te djece s komunikacijskim poteškoćama s ciljem da postanu sretne, nezavisne i odgovorne osobe. Pružanjem stručne pomoći korisnicima i njihovim obiteljima, pomažemo razvoj komunikacijskih i životnih vještina koje će im omogućiti da postanu sretne, samostalne i nezavisne osobe uključene u život.

Tijekom godine mijenja se broj djece zbog uključivanja novih učenika ili odlaska, odnosno premještaja naših učenika u redovne sustave ili druge institucije. Razvoj svakog pojedinog djeteta navodi na preispitivanje i promišljanje o primjerenim stručnim postupcima. Višestruke i naglašene teškoće neke djece iziskuju reorganizacije grupa, te zahtijevaju prilagodbe svih koji su uključeni u proces edukacije i rehabilitacije.

Važno je da se sve odluke donose s odgovornošću stručnih radnika uz prethodni dogovor s roditeljima, a sve u najboljem interesu svakog pojedinog djeteta.

U osnovnoj školi Centra provode se programi:

a)   Prilagođeni program;
b)   Posebni program - za djecu s većim teškoćama u razvoju, te za učenike sa sniženim intelektualnim sposobnostima;
c)   Posebni program - za učenike na stupnju umjerene i teže mentalne retardacije.

U školi se provode različite izvannastavne aktivnosti, u kojima učenici sudjeluju prema svojim afinitetima: Učenička zadruga, Briga o sebi, Baletna predstava u HNK, Čitalačka grupa, Vjeronaučne aktivnosti, Komunikacija, Informatika, Ručne spretnosti, Likovna radionica.

Izborni predmeti u osnovnoj školi su Vjeronauk i  Informatika.

MISIJA. Bavimo se odgojem i obrazovanjem djece u cilju razvijanja samoodgovornosti, samopoštovanja i samostalnosti. Pružajući stručne usluge i podršku osobama oštećena sluha i njihovim obiteljima, potičemo razvoj komunikacijskih i životnih vještina. Cilj našega rada je pomoći svakom djetetu da bude zadovoljno dijete, jer je to preduvjet za razvoj odgovornog i kreativnog čovjeka.


Lista linkova je prazna
Publikacije

‹

Letak CZSS-a

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

Korisni linkovi
Kalendar
« Svibanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju