preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb

Program osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja

Centar "Slava Raškaj" Zagreb bavi se rehabilitacijom, odgojem i obrazovanjem djece i mladeži oštećenog sluha i govora te djece s komunikacijskim poteškoćama s ciljem da postanu sretne, nezavisne i odgovorne osobe. Pružanjem stručne pomoći korisnicima i njihovim obiteljima, pomažemo razvoj komunikacijskih i životnih vještina koje će im omogućiti da postanu sretne, samostalne i nezavisne osobe uključene u život.

Tijekom godine mijenja se broj djece zbog uključivanja novih učenika ili odlaska, odnosno premještaja naših učenika u redovne sustave ili druge institucije. Razvoj svakog pojedinog djeteta navodi na preispitivanje i promišljanje o primjerenim stručnim postupcima. Višestruke i naglašene teškoće neke djece iziskuju reorganizacije grupa, te zahtijevaju prilagodbe svih koji su uključeni u proces edukacije i rehabilitacije.

Važno je da se sve odluke donose s odgovornošću stručnih radnika uz prethodni dogovor s roditeljima, a sve u najboljem interesu svakog pojedinog djeteta.

Sukladno Pravilniku o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju, po čl.12. (''Učenici s većim teškoćama u razvoju osnovno školovanje ostvaruju u posebnim organizacijama odgoja i obrazovanja'') nastavna u osnovnoj školi Centra provodi se kroz:

a)   Prilagođeni program;
b)   Posebni program - za djecu s većim teškoćama u razvoju, te za učenike sa sniženim intelektualnim sposobnostima;
c)   Posebni program - za učenike na stupnju umjerene i teže mentalne retardacije.

U školi se provode različite izvannastavne aktivnosti, u kojima učenici sudjeluju prema svojim afinitetima: Učenička zadruga, Briga o sebi, Baletna predstava u HNK, Čitalačka grupa, Vjeronaučne aktivnosti, Komunikacija, Informatika, Ručne spretnosti, Likovna radionica.

Izborni predmeti u osnovnoj školi su Vjeronauk i  Informatika.

Učitelji u razrednoj nastavi: Alida Petani,Rozeta Uzelac, Ružica Kežman.

Učitelji u predmetnoj nastavi: Jacqueline Bat – hrvatski jezik, engleski jezik; Ružica Kežman – matematika; Ivana Godler Gašperov – glazbena kultura; Dunja Ana Vučićević – likovna kultura,Đurđica Šakić- tehnička kultura; Ivan Krolo – povijest, geografija; Mirela Gracin(zamjena Lidija Patalen) – priroda, biologija, kemija; Zdenko Ljubić – fizika; Zdenka Matoic – vjeronauk; Irena Krajnović – informatika; Angel Naumovski – tjelesno zdravstvena kultura.

Učitelji u odgojno obrazovnim skupinama: Renata Dabelić, Goran Vrbanec i Nataša Grković Šola.

MISIJA. Bavimo se odgojem i obrazovanjem djece u cilju razvijanja samoodgovornosti, samopoštovanja i samostalnosti. Pružajući stručne usluge i podršku osobama oštećena sluha i njihovim obiteljima, potičemo razvoj komunikacijskih i životnih vještina. Cilj našega rada je pomoći svakom djetetu da bude zadovoljno dijete, jer je to preduvjet za razvoj odgovornog i kreativnog čovjeka.


e-Dnevnik
Lista linkova je prazna
Publikacije

‹

Letak CZSS-a

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

Korisni linkovi
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju